Autoškole u Kaknju povećale cijenu obuke, objavljujemo novi cjenovnik

Auto škole općine Kakanj su obavijestile sve stanovnike općine Kakanj, cijenjene kandidate da je na sjednici autoškola općine Kakanj održanoj dana 08.04.2024. donesena odluka o povećanju cijene obuke za sve kategorije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon dugotrajnog i konstruktivnog dijaloga predstavnika svih autoškola sa područja naše općine, donesen je zaključak kako je povećanje cijena neminovno s obzirom na konstantno povećanje svih troškova povezanih sa polaganjem vozačkog ispita.

Autoškole na području općine Kakanj je zauzelo jedinstven stav da je povećanje cijene nužno i opravdano, ukoliko se potencijalnim kandidatima žele pružiti najbolji uslovi polaganja, bez dovođenja u pitanje postignutih standarda obuke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sve autoškole garantiraju održavanje visokog kvaliteta usluge i konstantan i predan rad na usvajanju novih znanja i tehnologija, praćenju novih zakonskih rješenja a sve s ciljem povećanja kvaliteta obuke i pripreme kandidata za samostalnu vožnju.

Navedeno povećanje cijena stupa na snagu dana 17.04.2024.

Autoškole na području općine Kakanj obavijestile su javnost o nedavno donesenoj odluci o poskupljenju obuke za sve kategorije vozačkih ispita.

Odluka je donesena na sjednici autoškola održanoj 8. aprila na kojoj se, nakon dugotrajnog i konstruktivnog dijaloga predstavnika svih autoškola, razmatrali troškovi povezani s polaganjem vozačkog ispita.

U saopćenju iz autoškola ističe se kako je poskupljenje cijena nužno s obzirom na konstantno povećanje svih troškova povezanih s obukom za vozački ispit.

Iz autoškole HA-BE Kakanj Armin Bašić je za naš portal kazao kako je to očekivano.

  • Cijena polaganja se već 20 godina nije mijenjalča a inflacija i povećanje svih ostalih troškova su uticali i na uslove rada autoškola tako da je to bio neminovan slijed dešavanja. Ako se uzme u obzir okruženje, u Bosni  i Hercegovini su troškovi polaganja vozačkih ispita najniži.

Bašić pojašnjava da bi se osim toga postigao i visok standard kvaliteta obuke jer su troškovi autoškola visoki.

  • Troškovi obuke su visoki, od plaćanja redovnih troškova, plata i doprinosa uposlenika, kupovine i održavanja vozila, registracije istih, zadovoljavanja svih propisanih uslova onda se može zaključiti da dosadašnje cijene nisu ekonomski opravdane.

Kako saznajemo, predstavnici autoškola na području općine Kakanj jedinstveno su podržali odluku o poskupljenju uz naglasak kako će i dalje garantirati visok kvalitet usluge.

Poskupljenje cijena stupa na snagu 17. aprila 2024. godine. Svi kandidati koji planiraju polagati vozački ispit nakon ovog datuma bit će podložni novim cijenama

Nove cijene se razlikuju u zavisnosti od kategorije koja se polaže: B kategorija 1,480 KM, C1 kategorija 750 KM, C (ako ima C1) 710 KM, C (ako nema C1) 1.650 KM, CE 640 KM, D (ako ima C 2 godine) 1.500 KM, D (ako nema C) 2.700 KM, DE 920 KM, A 720 KM.


(Kakanj-X.com)

NAJNOVIJE