Postani član

Zaslužujete ekskluzivan i kvalitetan sadržaj.

Amina Hrvat i Farah Purišević prvakinje Bosne i Hercegovine

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Taekwondo tim Bosna-Rudar ostvario je zapažene rezultate na nedavno održanom državnom prvenstvu BiH za mlađe kadete i seniore.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U seniorskoj konkurenciji, Amina Hrvat je briljantno odbranila titulu državne prvakinje, što je još jednom potvrdilo njeno izuzetno sportsko umijeće i opravdalo povjerenje koje joj je ukazao Taekwondo savez BiH.

Uz Amnu Hrvat, Farah Purišević se istakla sa tri pobjede, osvojivši titulu državne prvakinje Bosne i Hercegovine. Davud Dervić također je doprinio uspjehu tima osvajanjem zlatne medalje. Viceprvaci BiH su Ismail Muratović, Ilma Hodović, Muhamed Čaluk, Sumeja Avdukić, Nejla Imamović, Bilal Čatić i Ema Ganibegović. Bronzanu medalju su osvojili Emil Avdibegović, Mehmed Čaluk i Tajra Kajević.

Vođeni stručnim vodstvom Edina Kajevića, Kerima Ahmedspahića, Adnana Kozle, Sajre Kajević i njihovih asistenata, tim Bosna-Rudar demonstrirao je izvanrednu sportsku vještinu i timski duh.

  • Čestitke idu svim osvajačima medalja i državnim prvakinjama, dok svima koji ovaj put nisu ostvarili željeni plasman želimo puno sreće u narednim turnirima. Naredni izazov za tim Bosna-Rudar je putovanje u Zrenjanin (Srbija), već naredni vikend, dok će perspektivni takmičari Amina Hrvat i Fahrudin Adilović pokušati ostvariti još veće rezultate na bodovnom G turniru u Makedoniji. Sportski pozdrav i ništa kopija, samo original – saopćeno je iz kluba.
- Marketing -