Postani član

Zaslužujete ekskluzivan i kvalitetan sadržaj.

“Agresija na istinu”: U Kaknju prikazivanje dokumentarnog filma Avde Huseinovića

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U utorak, 27. februara u 19:15 sati, Dom kulture Kakanj će biti centar značajnog događaja – promocije i projekcije dokumentarnog filma “Agresija na istinu” autora Avde Huseinovića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovaj događaj ima poseban značaj jer se uklapa u Program obilježavanja Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine, čime dodatno naglašava važnost očuvanja istine o stradalima tokom ratova na našem tlu.

Film duboko zaranja u srž izuzetno važne tematike – negiranja genocida i ratnih zločina u Bosni i Hercegovini. Kroz pažljivo proučene dokumente, analize i iscrpne intervjue sa stručnjacima, “Agresija na istinu” otkriva metodologiju velikosrpske politike koja se uporno trudi negirati zločine počinjene od strane srpskih vojnih i policijskih snaga u BiH.

Ovaj film je hronika prošlosti i nužna opomena da su zločinci bili spremni ne samo ubijati nevine građane i djecu, već i sistematski uništavati istinu. Kroz ovu produkciju, autor Huseinović poziva nas na duboko razmišljanje o našoj ulozi u očuvanju historijske istine.
Ova tematika traži našu pažnju i angažman kako bismo zajedno gradili bolju budućnost, utemeljenu na istini i pravdi.

Neka ova promocija bude prilika da zajedno osvijestimo važnost suočavanja s prošlošću, jer samo izgrađeni na temeljima istine možemo graditi trajnu nezavisnost i prosperitet naše zemlje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Budimo zajedno svjedoci istine – utorak, 27. februara, u 19:15 sati, u Domu kulture Kakanj.

(K.P. / Kakanj-x.com)

- Marketing -