Postani član

Zaslužujete ekskluzivan i kvalitetan sadržaj.

Idriz ćosić prisvojio sebi sredstva kojima je trebao zaposliti osobu sa invaliditetom

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Općinski sud u Tuzli objavio je presudu u krivičnom predmetu korupcije vođenom protiv Idriza Ćosića iz Tuzle.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 

Optuženi je proglašen krivim što je, radeći kao direktor Doo „Malo srce“ Tuzla sa Fondom za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom Sarajevo, zaključio ugovor o korištenju dodijeljenih sredstava novčanog stimulansa za novo zapošljavanje osoba sa invaliditetom, te svjesno koristio navedenu subvenciju u druge svrhe, čime je počinio krivično djelo – Obmana pri dobijanju kredita ili drugih pogodnosti, te pored toga iskoristivši svoj položaj i ovlaštenja direktora lično sebi pribavio imovinsku korist, isplaćujući na svoj račun dio iznosa novca od navedene subvencije, čime je počinio krivično djelo – Zloupotreba položaja ili ovlaštenja.

Za počinjena krivična djela optuženom je utvrđena jedinstvena kazna zatvora u trajanju od 8 (osam) mjeseci i novčana kazna u iznosu od 3.000,00KM. Određeno je i da će se od optuženog oduzeti imovinska korist pribavljena krivičnim djelom u iznosu od 2.400,00KM.

Napominjemo da se radi o prvostepenoj presudi koja nije pravosnažna i na koju postoji mogućnost ulaganja žalbe, navodi se u saopćenju Općinskog suda u Tuzli.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 

- Marketing -