Uslovi korištenja

Korištenjem portala Kakanj-X.com prihvatate sljedeća pravila i uslove korištenja.

Hvala Vam što ste pristupili internetskoj stranici Kakanj-X.com | Multimedijalni portal (u daljem tekstu Kakanj-X.com)
Pregledanjem ove internet stranice izričito prihvatate slijedeće pravne uslove i pravila korištenja ove internet stranice.

Dokumenti, podaci i informacije objavljeni na web stranici www.Kakanj-X.com ne smiju se reproducirati, distribuirati ili na bilo koji način koristiti bez izričitog pristanka Kakanj-X.com ili na bilo koji način koji može uzrokovati štetu Kakanj-X.com ili bilo kojoj trećoj strani. Dokumenti, podaci i informacije objavljeni na ovoj web stranici mogu se koristiti samo za individualne potrebe korisnika uz poštivanje svih autorskih i vlasničkih prava, te prava trećih osoba.

Zabranjeno je javno prikazivanje, objavljivanje, prenošenje, mijenjanje, reproduciranje, sudjelovanje u prijenosu ili prodaji, distribucija, izrada kopija, otpremanje, te svaka druga vrsta upotrebe sadržaja ove stranice, te odabir i usklađivanje sadržaja, bez izričitog prethodnog pismenog dopuštenja Kakanj-X.com i drugih vlasnika autorskih prava. Ako je takvo dopuštenje dano, nije dopušteno brisati ili mijenjati postojeće podatke koji se odnose na autorsko pravo.

Kakanj-X.com smatra da korisnici interneta imaju pravo na ličnu privatnost i nenadgledan pristup i navigaciju internetom. Pri pružanju najboljeg mogućeg novinskog servisa preko interneta našim korisnicima prikupljamo statističke podatke koje koristimo za praćenje upotrebe naših stranica.
Kakanj-X.com pohranjuje podatke kada korisnici posjete našu stranicu. Svrha je da znamo koliko ljudi pogleda naše stranice, iz kojih zemalja su posjetioci, itd. Ovaj proces sakupljanja podataka ne omogućava nam da sazna Vaš identitet, već samo da se računar sa određenim brojem priključio na server. Softver koji koristimo za pripremanje izvještaja na osnovu ovih podataka se oslanja na standardnu funkciju svakog čitača Weba koja se zove ‘cookie’ i koja prati koje stranice posjetioci gledaju na webu. ‘Cookies’ se pripisuju nasumice pri svakoj novoj sesiji i isteknu, te budu izbrisani kada posjetilac napusti Web lokaciju. Izvještaji zasnovani na ovim podacima se koriste unutar Kakanj-X.com u cilju poboljšanja web stranice, te da bismo pružili bolji servis našim korisnicima.

Da bi koristili formu za komentare, morate se registrirati i prihvatiti uvjete korištenja dolje navedene:

  • Zabranjeno je nametanje kupnje ili prodajte proizvoda i usluga drugim korisnicima ili oblik bilo kakve donacije
  • Zabranjen je unos pogrdnog, nepristojnog, štetnog, vulgarnog, prijetećeg sadržaja. Također zabranjeno je narušavati nečiju privatnost, osuđivanje, isticanje mržnje na nacionalnoj ili rasnoj osnovi kao i ostale ilegalne radnje.
  • Molimo vas da se kulturno odnosite prema ostalim registriranim članovima. U slučaju konstantnog kršenja pravila ponašanja vaš račun biće isključen
  • Zabranjeno je objavljivanje sadržaja koji je zaštićen pravima i nemate nikakva prava za objavu istog. Zabranjen je unos sadržaja koji je patentiran, tajan ili je zaštićen pravima korištenja.
  • Zabranjen je unos bilo sadržaja koji je zaražen programskim virusima ili bilo kojeg drugog programskog koda, dokumenata ili programa u službi prekidanja, uništavanja ili limitiranja funkcija ovog programa.
  • Zabranjena je registracija i predstavljanje pod tuđim imenom i prezimenom, isticanje lažnog profila, te otkrivanje osobnih podataka drugim registriranim korisnicima

Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Kakanj-X.com. Portal Kakanj-X.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Kakanj-X.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Maloljetnici
Kakanj-X.com savjetuje svim roditeljima, starateljima ili hraniteljima da djecu poduče o tome kako sigurno i odgovorno postupati s ličnim podacima na internetu. Maloljetnici ne bi smjeli davati nikakve lične podatke na stranici Kakanj-X.com bez dopuštenja roditelja, staratelja ili hranitelja. Kakanj-X.com neće nikad svjesno prikupljati lične podatke od maloljetnika, neće ih ni na koji način koristiti, niti će ih odati trećima bez dopuštenja.

Korištenjem sadržaja ove web stranice korisnik prihvata sve rizike koji nastaju iz korištenja ove web stranice te prihvata koristiti sadržaj ove web stranice isključivo za ličnu upotrebu i na vlastitu odgovornost.

Kakanj-X.com se u potpunosti odriče svake odgovornosti koja na bilo koji način može nastati iz, ili je na bilo koji način vezana za korištenje ove web stranice, za bilo koje radnje korisnika upotrebom ili zloupotrebom sadržaja ove web stranice, te za bilo kakvu štetu koja može nastati korisniku ili bilo kojoj trećoj strani u vezi s upotrebom ili zloupotrebom korištenja sadržaja ove web stranice.

Kakanj-X.com zadržava pravo izmjene ovih uslova korištenja i korištenja web stranice u bilo kojem trenutku, te neće biti odgovoran ni za kakve moguće posljedice proizašle iz takvih promjena. Navedene promjene stupaju na snagu objavljivanjem na ovoj internet stranici ili kada su korisnici o njima obaviješteni.

Portal Kakanj-X.com nije odgovoran za sadržaj poruka objavljenih na forumu. Poruke na forumu odražavaju isključivo stavove njihovih autora, a nikako i stavove internet portala Kakanj-X.com.
Ova pravila i uslovi korištenja podložni su izmjenama i dopunama, a važećom verzijom se smatra ona trenutno izložena na stranicama portala Kakanj-X.com.