Povezano

Zvanični rezultati izbora u Prijedoru: Više od 50 posto birača glasalo za SNSD-ovog kandidata


Prema prvim zvaničnim informacijama iz Centralne izborne komisije Bosne i Hercegovine, do sada je obrađeno 96,92 posto biračkih mjesta, a Slobodan Javor je osvojio 13.076 glasova.
S druge strane, zajednički kandidat opozicionih stranaka DNS-SDS-PDP Goran Predojević osvojio je 9.965 glasova što predstavlja ukupno 40,71 posto.
Predstavnici opozicije, već su prije nekoliko sati priznali poraz na izborima, a predsjednik DNS-a Nenad Nešić je izjavio kako je muški priznati poraz.
“Analizirat ćemo u narednim danima sve što je dovelo do poraza. Već dugo u našim opozicionim redovima rasipamo energiju na podjelu funkcija kojih nema. DNS će trezveno postupiti i donijeti odluku kako će nastaviti dalje. Ovo je samo jedna izgubljena bitka, a nadam se da ćemo rat dobiti 2022. godine”, rekao je Nešić na konferenciji za novinare u Prijedoru.
Prema podacima Centralne izborne komisije, ostalo je da se prebroji oko 3 posto biračkih mjesta nakon čega će se znati i konačni rezultati, ali oni svakako ne mogu znatno promijeniti trenutno stanje i poziciju kandidata na izborima

- Marketing -

Najnovije

Popularno