17.5 C
Kakanj
Utorak, 15 Juna, 2021

Župnik se izvinio na misi jer nije vraćao novac pa dobio aplauz: “Bio sam žrtva prevare”


Župnik Branko Sajković posudio je od pojedinih mještana Strahoninca i Savske Vesi znatne svote novca koje nije vraćao kad je obećao da bude. Nakon što se za to saznalo u javnosti, novac je vraćen, a župnik se pak ispričao vjernicima na svetoj misi u Crkvi Marije Pomoćnice i dobio aplauz podrške okupljenih vjernika, piše Medjimurski.hr.

Spomenutu ispriku je ranije i objavio.

Poštovani, prije svega želim izraziti žaljenje zbog situacije u kojoj sam se našao i u koju sam uvukao i druge ljude. Bio sam žrtva prijevare, nedovoljno oprezan i razborit. Imao sam najbolje namjere drugome pomoći, a u svemu tome došlo je do neželjenih posljedica i izazvane su negativne reakcije. Ne želim nikome ostati dužan. Posuđeni novac vratio sam svima do kojih sam mogao doći, a druge sam kontaktirao i za njih je novac pripremljen i mogu im ga odmah predati. Dugove sam podmirio svojom osobnom imovinom. Na kraju, žao mi je što sam mnoge doveo u neugodni položaj, osobito svoje suradnike, prijatelje i župljane. Ispričavam se svima čije sam povjerenje iznevjerio i narušeno povjerenje trudit ću se vratiti čestitim životom – navodi se u isprici župnika, prenose lokalni mediji.

Podsjećamo, nakon što župnik nije vraćao novac neki od mještana javili su lokalnim medijima i otkrili nesvakidašnju situaciju. Nakon čega je biskup mons. Božo Radoš izjavio je kako će u dogovoru s župnikom posuđeni novac biti vraćen, što i dogodilo krajem prošle sedmice.

Pratite Kakanj-X.com putem aplikacije za Android i društvenih mreža FacebookTwitter i Instagram

- MARKETING -

NAJNOVIJE

- MARKETING -

POVEZANO