Zrinjski i Velež potpuno rastrećeni dočekuju gradski derbi


-Očekujem dobru posjetu i da se dobro predstavimo. Na dva zadnja derbija se ispostavilo da se svi boje greške, što nadam se sutra neće biti slučaj. Nadam se da ćemo navijače obradovati novim bodovima.

- Marketing -

Što se tiče izostanaka, Hadžić, Bojo i Juranović su aut, Tičinović je na pola i vidjet ćemo na posljednjem treningu da li će biti spreman, rekao je trener Zrinjskog Sergej Jakirović.

U Veležu se raduju derbiju prije svega što će to biti dobar test pred finale Kupa BiH, kao i iz razloga što će ovog puta Pod Bijelim brijegom biti i navijači Rođenih.
– Za nas dobra provjera i vidjet ćemo i sutra šta možemo očekivati u finalu Kupa Bosne i Hercegovine. Ako odigramo dobro, onda smo sigurno spremni za finale.

Haskić nažalost neće biti u kadru, Radovac ima blago istegnuće zadnje lože, dok su ostali svi spremni i željno čekaju da utakmica počne. Drago mi je da će sutra Pod Bijelim brijegom biti i naši navijači. To će biti dodatna draž za derbi, rekao je trener Rođenih Feđa Dudić.

Kapiteni Nemanja Bilbija i Denis Zvonić iza sebe imaju mnogo gradskih derbija. Očekivanja su svaki put velika.

– Moramo biti na visokom nivou, napredovati i biti što bolji. Mislim da će biti dobra utakmica, te da ćemo i mi i Velež ići na pobjedu, najavio je Bilbija.
– Jedva čekamo derbi. Svi smo motivisani i vjerujem da ćemo dati maksimum. Želimo podići samopouzdanje pred finale Kupa BiH, koje jedva čekamo, rekao je.

- Marketing -

Najnovije

Popularno

Povezano