Zoran Tegeltija: Inzko je bio faktor podjela a ne saradnje u BiH, OHR je trebalo odavno zatvoriti

Popularno

PovezanoTegeltija je ukazao da neki u BiH očekuju da dogovor postiže neko drugi, a ne da sami narodi dogovaraju kako i kuda zemlja treba da ide dalje.

Zoran Tegeltija, predsjedavajući Vijeća ministara, rekao je da je njegovo stanovište da je Ured visokog predstavnika (OHR) trebalo odavno zatvoriti i da BiH nikada neće ostvariti sve svoje ciljeve i razvoj dok o njenoj sudbini odlučuje neko drugi.

- Marketing -

Upitan da prokomentariše to što je Christian Schmidt rekao da dolazi 1. augusta i najavio izvršna ovlaštenja, Tegeltija odgovara:

– Ne znam da li Schmidt dolazi, kada dođe i počne – tada ću komentarisati. Ja imam svoj stav prema instituciji OHR-a, a nemam prema pojedincu – rekao je Tegeltija odgovarajući na pitanje novinara u Doboju.

On je ukazao da neki u BiH očekuju da dogovor postiže neko drugi, a ne da sami narodi dogovaraju kako i kuda zemlja treba da ide dalje.

– Ko god da dođe za visokog predstavnika, ako dođe, nadam se da će biti bolje od onoga što je radio Valentin Inzko – naglasio je Tegeltija.

Tegeltija je podsjetio da je Inzko na kraju svog mandata davao neizbalansirane izjave, te se svrstavao na jednu stranu.

– Bio je faktor podjela, a nikako saradnje u BiH – ocijenio je Tegeltija.

- Marketing -

Najnovije