Zna li išta sama uraditi: Poznato koliko savjetnika ima Željka CvijanovićPortal Capital pisao je o savjetnicima Cvijanović još 2019. godine kada ih je imala devet, a njihova imena bila su skrivena od javnosti.

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović ima 16 savjetnika koji su u prošloj godini koštali Budžet RS-a stotine hiljada maraka, vidljivo je iz revizorskog izvještaja.

- Marketing -

Glavna služba za reviziju javnog sektora Republike Srpske provela je finansijsku reviziju Službe predsjednika RS za 2021. godinu.

Revizori su konstatovali da su na kraju prošle godine, pored predsjednice i dva potpredsjednika, u Službi predsjednika bila angažovana 84 izvršioca.

Ukupno je 18 postavljenih lica, odnosno šef kabineta, generalni sekretar i 16 savjetnika, dok je 65 zaposlenih lica na osnovu ugovora o radu (56 na neodređeno i devet na određeno vrijeme), kao i jedan pripravnik.

– Savjetnici su angažovani na osnovu odluka o postavljenju od kojih je šest u radnom odnosu na određeno vrijeme do isteka mandata predsjednika Republike i 10 bez zasnivanja radnog odnosa, odnosno osam po odluci sa funkcionalnim dodatkom, a dva su radila bez naknade, naveli su revizori.

Kolika su tačno izdvajanja za šest savjetnika, koji su u radnom odnosu, nije navedeno.

Ono što je vidljivo je da je su samo naknade za funkcionalni dodatak, za osam savjetnika Cvijanovićeve, koštale Budžet 193.827 KM.

Ako se uzme u obzir još šest savjetnika koji su u radnom odnosu, može se zaključiti da su izdvajanja za savjetnike mnogo veća.

Ukupni rashodi za lična primanja zaposlenih u Službi predsjednika RS iskazani su u iznosu od 2.598.299 KM.

Portal Capital pisao je o savjetnicima Cvijanović još 2019. godine kada ih je imala devet, a njihova imena bila su skrivena od javnosti.

Kasnije su pojedina imena objavljena na zvaničnom siteu, što je vidljivo i danas, ali broj savjetnika navedenih na siteu nije u skladu s nalazima revizora.

Jedno vrijeme, prije nego što je formirano Vijeće ministara BiH, među savjetnicima Cvijanović je bio i Zoran Tegeltija. Prema nepotvrđenim informacijama, Cvijanović savjetuje i Miladin Dragičević, ranije savjetnik Milorada Dodika.

- Marketing -

Najnovije

Popularno

Povezano