Zmajevi sletjeli u Srajevo. Dočekalo ih stotine navijača !

Bh. delegacija je stigla na Međunarodni aerodrom u Sarajevu avionom iz Minhena, a dočekalo ih je više stotina navijača koji su im aplaudirali i skandirali.

Poseban aplauz dobio je selektor Safet Sušić. Među igračima koji su stigli bili su Edin Džeko, Avdija Vršajević, Edin Višća, Toni Šunjić, Asmir Avdukić i Senijad Ibričić. Neki od navijača su se uspjeli fotografirati sa Zmajevima. Bili su oduševljeni reakcijom navijača, javlja reporter Klix.ba. Pojedini su kazali da su Zmajevi naši heroji.

Zmajevi su na SP u Brazilu odigrali tri utakmice u kojim su osvojili tri boda. Prva utakmica protiv Argentine je završena porazom rezultatom 1:2, a prvi gol u historiji našeg tima na jednom velikom takmičenju postigao je Vedad Ibišević.

[doptg id=”16″]

Od druge utakmice u grupi, u kojoj smo igrali s Nigerijom, mnogo se očekivalo, no, ne tako dobra igra Zmajeva i sudijske greške rezultirali su minimalnim porazom 0:1, koji je značio i eliminaciju BiH sa njenog prvog SP-a.

Treća i posljednja utakmica u grupi donijela je častan oproštaj od Brazila. Zmajevi su rezultatom 3:1 pobijedili Iran i kući se vraćaju sa tri osvojena boda. Golove su postigli Edin Džeko, Miralem Pjanić i Avdija Vršajević.

Iako se s obzirom na snagu i kvalitet Zmajeva očekivao i bolji rezultat na SP-u, naši Zmajevi su ipak pobjednici u srcima bh. navijača i kao takvi se vraćaju u BiH.

Možda vam se svidi

Comments are closed.