Zmajevi odradili prvi trening u Brazilu

Nogometni reprezentativci Bosne i Hercegovine održali su prvi trening na tlu Brazila uoči svog prvog nastupa na velikom takmičenju, predstojećem Svjetskom prvenstvu.

Trenirali su na još uvijek nedovršenom stadionu izgrađenom za njihove potrebe tokom boravka u Guaruji, turističkom gradu na Atlantskom okeanu, bazi popularnih Zmajeva na SP.  Radovi su u završnoj fazi i kako domaćini tvrde stadion će ispunjavati sve uvjete i želje bh. stručnog štaba do sutra, najkasnije prekosutra. Prvi trening nacionalnog tima BiH, koji je trajao sat vremena i bio je lakšeg intenziteta, pratilo je nekoliko desetina gledalaca.  Oni mlađi ovacijama su sa terena ispratili bh. reprezentativce, ponajprije napadača Manchester Cityja Edina Džeku. Po okončanju prvog radnog dana ovdje u Južnoj Americi selektor Safet Sušić rekao je kako pripreme idu svojim tokom, te da je najvažnije da nema povrijeđenih igrača.

Na pitanja brazilskih kolega šta očekuje u susretu sa Argentinom 15. juna u Rio de Janeiru, Sušić je odgovorio:

“Ne mogu obećati da ćemo pobijediti ili odigrati neriješeno sa Argentinom. Mogu samo reći da ćemo svima biti težak protivnik.”

“Ono što je najvažnije svi su zdravi i mogu trenirati, jedino sa manjim ograničenjima preporučili smo da rade Pjanić, zbog lakših problema sa prednjom ložom, Šunjić sa aduktorom i Salihović sa stražnjom ložom”, istakao je dr. Karabeg.

Anadolija

Video koji je postao hit na internetu.
Možda vam se svidi

Comments are closed.