Zlostavljanja djevojka tvrdi da je problem nastao kada mu je pokazivala fotografiju svog sina


– Ovo, da sam je tjerao da se skida, to je laž. Nisam monstrum, sve mi montiraju. Na granici sam i neću otkriti gdje. Nisam samo ja crna ovca i ona je isto. I taj test što je radila na narkotike, falsificirala ga je, to sam lično vidio.

- Marketing -

Ganomeh Gazvan (Ghanomeh), koji je osumnjičen da je u decembru prošle godine na Igmanu brutalno zlostavljao bivšu partnericu iz ljubomore, skinuvši je golu na surovoj zimi, i dalje je u bijegu. Jučer se javio „Avazu“ te je iznio svoju stranu ove mučne priče.

– Neke stvari koje mi se stavljaju na teret nisam uradio. Ja sam duševni bolesnik i imam dokumentaciju da sam se liječio na psihijatriji zbog pokušaja samoubistva.

Nisam tip koji voli lagati i petljati. Fino sam rekao na početku svojoj bivšoj djevojci: „Znaš u kakvom se krugu krećem i nema potrebe da me lažeš.“ I mi smo se počeli zabavljati. Drugi dan našeg zabavljanja ona mi traži 100 maraka da pokrije manjak na poslu. Tada sam je počeo drugačije gledati – kaže na početku ispovijesti Gazvan.

Tvrdi da mu je trebala „ženska ruka“ jer je tek izašao iz zatvora zbog sličnog slučaja.

– Već sam bio u zatvoru zbog žene. Trebao sam potpisati sporazum na 11 mjeseci zatvora, ali sam zamijenio advokata i dobio četiri godine na suđenju. Ležao sam u zatvoru zbog protupravnog lišenja slobode i ugrožavanja sigurnosti. Na stolu tužiteljice stajalo je 11 mjeseci, kao ljubavna svađa, ali čim sam zamijenio advokata, katastrofa… Tužiteljica mi je prišla i rekla: „Gledaj sad koliko ćeš dobiti robije.“ I dobijem četiri godine. Ja sam istraumiran od tog zatvora i živ se neću predati. Živ im se neću dati u ruke – kaže Gazvan.

On tvrdi da nikada nije svoju djevojku tjerao da se drogira.

– Priznajem da sam je udario, ali nisam je tjerao da uzima narkotike. Fotografije su dokaz uzima li ona narkotike. Kad smo došli kod mog druga, vidio sam sliku nje i tog mladića. Udario sam je, odvezao na Autobusku stanicu i rekao joj da bježi od mene. To je sve što se desilo – priča Gazvan.

On tvrdi da ga je tek sutradan prijavila policiji.

– Samo sam joj rekao: „Nemoj da me varaš. Ako ti toleriram neke stvari, nemoj misliti da ja to ne vidim.“ Bili smo u kontaktu do prije 20 dana. Htjela je povući tu prijavu, ali, eto, taj moj bivši prijatelj je utjecao na nju. Sve je to bilo iz ljubavi. Majka plače svaki dan. U mojoj porodici su fini ljudi, njima je krivo što sam ja ovakav. Ovo, da sam je tjerao da se skida, to je laž. Nisam monstrum, sve mi montiraju. Na granici sam i neću otkriti gdje. Nisam samo ja crna ovca i ona je isto. I taj test što je radila na narkotike, falsificirala ga je, to sam lično vidio. Druga djevojka je dala urin umjesto nje. Bavim se svim i svačim, švercam auta, malo me moji pomognu, ali nisam zločinac – zaključuje Gazvan.

Kaže da je kontaktirao i policiju.

– Rekli su mi da, što se prije predam, bit će bolje za mene. Ne želim se na ovakav način predati jer je sva hampa na meni. Imam i ja porodicu. Rodio sam se u Libiji, otac mi je Sirijac, a majka Srpkinja. Iz miješanog sam braka, nisam imao lagan život. Otac ima 12 braće i četiri sestre. Mi smo porijeklom iz Sirije iz grada Homsa. S dvije godine sam došao iz Libije i u Sokolović-Koloniji sam odrastao. Imao sam nesreću da naletim na nju i šta sada da radim. Neki me crni oblak prati sa ženama, džaba, šta da radim – kaže Gazvan.

Šta je rekla njegova bivša djevojka?

– Nisam nikada mogla ni zamišljati da se mogu naći u tako opasnoj situaciji. Problem je nastao kada sam mu pokazivala fotografiju od svog sina. Kako sam prebacivala slike, prikazao se selfi s mojim drugom. To je slikano prije nego što smo se mi uopće i upoznali. Oteo mi je telefon i mislio je da je to slikano nekoliko dana prije. Kada je vidio poziv od prijateljice, ostavio je telefon i počeo me tući – tvrdi žrtva.

Kaže da joj je polomio rebra i da ga je molila da je vodi u Hitnu pomoć, ali nije htio.

– Govorila sam da ću reći kako sam pala niz stepenice ili da su me migranti napali. Nisam mogla da dišem od bolova. On je otvorio prozor i rekao: „Eto ti, uzmi zraka koliko ti treba.“ Na sudu sam s bivšim suprugom zbog djeteta i on je to znao. Morali smo socijalnoj službi donijeti nalaze da nismo pozitivni na narkotike. Uradila sam ja taj nalaz i odnijela. Kako sam krenula s tog prozora, on je uzeo CD i spid i napravio dvije linije. Rekao mi je „hajde“. Molila sam ga da to ne radi. On je rekao: „Sad ću te ja nadrogirati i nazvat ću ti socijalnu službu pa ću te prijaviti, vidjet ćeš, ostat ćeš bez djeteta.“ Uporno me tjerao da nešto priznam, ne znam više ni šta – kaže žrtva.

Nakon toga ju je, kako je kazala za Avaz, natjerao da uđe u njegovo vozilo.

– Skrenuli smo starim putem prema Igmanu i tada je rekao: „Skidaj se!“ Molila sam ga da to ne radi, ali iz straha sam se počela skidati. Ostalo je nešto malo odjeće na meni, a on je rekao: „Sve skidaj!“ Tražio je da držim ruke na instrument-tabli pa me koliko god ima snage udari po leđima. Sva sam bila ljubičasta od udaraca. Gasio je cigarete po meni. Posipao me sokom pa tjerao vani na hladnoću. Snimao me i fotografirao, zvao je prijatelje i govorio im kako ima dobre snimke – opisuje očajna žena.

Kaže da ju je spasilo to što bi njeni roditelji odmah zvali policiju ukoliko na vrijeme ne dođe kući, zbog ranijih problema s bivšim suprugom.

– Govorio je „sad ću te odvući bivšem suprugu ovako golu na vrata“, a ja molim Boga u sebi da me odveze, samo da se spasim. Onda me odvezao prema Vogošći, tu mi je dao stvari da se obučem. Sve do Vogošće me tukao. Cijelim putem. Pljuvao me i ponižavao. Ujutro sam otišla u policiju, pa su me poslali u KCUS. Tamo sam pregledana i dobila sam ozljedni list. Dok njega ne uhapse, meni nema života. Policija je njega tražila, skrivao se u kući i uspio je pobjeći. Zadobila sam teške tjelesne povrede. Neki dan mi je pisao i zvao me. Prijetio mi je. Prijete mi ljudi, raspituju se za mene – kaže žrtva zlostavljanja.

 

,prenosi BH Index.

- Marketing -

Najnovije

Popularno

Povezano