-1 C
Kakanj
Utorak, 19 Januara, 2021

Zlatna medalja stigla u Kakanj: Amel Tuka bio gost u uredu načelnika

Općinski načelnik Nermin Mandra danas je u svom uredu upriličio svečani prijem na kojem je gost bio Kakanjac Amel Tuka, najbolji bosanskohercegovački srednjoprugaš i osvajač zlatne medalje u utrci na 800 metara na nedavno održanim Dvadesetim balkanskim atletskim dvoranskim igrama u Istanbulu.

Načelnik je čestitao Amelu na osvajanju zlatne medalje u Turskoj, te tituli najboljeg sportiste općine Kakanj za 2014. godinu, a potom je sa svojim gostom razgovarao o njegovim planovima za budući period.

“Radost koju je Amel svojim uspjehom u Turskoj donio u naša srca je najljepši poklon njegovom rodnom Kaknju i domovini Bosni i Hercegovini pred 1. mart – Dan nezavisnosti. Općina Kakanj će nastaviti pomagati Amelu, te će uvijek biti njegov oslonac i podrška. Amel je ponos Kaknja i cijele Bosne i Hercegovine”, rekao je općinski načelnik Nermin Mandra.

Sljedeće takmičenje na kojem će nastupiti Amel Tuka je  Evropsko dvoransko prvenstvo  koje će biti održano u Pragu od 6. do 8. marta 2015. godine. Amelu želimo puno sportske sreće, a nadamo se dobrom rezultatu.

- MARKETING -

NAJNOVIJE

- MARKETING -

POVEZANO