Ženio se djevojčicama, imao 11 djece, bio očajan otac: Dok su mu se jedni divili, drugi su ga proklinjali!

I kad je umro, njeogvo tijelo je ukradeno, da bi nakon 11 sedmicabilo vraćeno kako bi se umjetnik sahranio.

Osim što je Charlie Chaplin tokom života imao brojne afere, bio je i četiri puta u braku te je imao jedanaestero djece. Njegove supruge bile su i po 30 godina mlađe od njega, zbog čega je bio kritikovan u javnosti.

S Ednom Purviance koja je glumila u njegovim filmovima bio je u vezi dve godine. Nakon nje, Čaplin se zaljubio u dječju glumicu Mildred Haris, koju je i oženio, jer je mislio da je trudna. Ona je imala samo 16 godina. Iako se prva trudnoća pokazala lažnom, Mildred mu je kasnije ipak rodila sina Normana Spensera Chaplina, koji je umro kao dijete.

Brak je propao nakon dvije godine, jer je Chaplin tvrdio da je Mildred imala lezbejsku aferu s glumicom Alom Nazimovom. Ona je pak rekla da je on seksualni zavisnik.

Nije dugo trebalo da se umjetnik ponovno zaljubi. Zaprosio je poljsku glumicu Polu Negri, ali do braka nikad nije došlo. Par je često prekidao te se javno mirio. Navodno je s njom bio samo zbog publiciteta, jer je sve svoje druge veze pokušavao sakriti.

Posle bezbroj veza i niza problema, Chaplin je sreću našao s Unom O’Neil, kćerkom pisca Eugena O’Neila. Vjenčali su se 1943. godine. Chaplin je imao 54, a ona 18 godina. Njen otac brak nije odobrio te je prekinuo sve kontakte s njom.

Par je bio u dugom braku u kojem su dobili osmoro djece: sinove Kristofera, Eugena i Majkla Chaplina te kćerke Geraldine, Džozefine, Džejn, Victoriju i Anete-Emili.

Ona je nadživjela Chaplina za 14 godina, ali su joj posljednje godine bile nesretne, jer ju je tuga zbog njegove smrti odvela prema alkoholizmu. Umrla je od raka pankreasa 1991.U Chaplinovu zadnju suprugu bio je zaljubljen i pisac J.D. Salinger, koji je bio toliko zgrožen njenim izborom da joj je poslao vulgarno pismo o tome kako će izgledati “degutantna prva bračna noć između nje i Chaplina”.

Od njihove djece najpoznatija je glumica Geraldine Chaplin (76). Ona je prije dvije godine ispričala kako se djetinjstva baš dobro i ne sjeća.

  • Nemam puno sjećanja, valjda zato što je prošlo već mnogo godina, ali vjerujem da sam imala sretno djetinjstvo – rekla je ona.
Možda vam se svidi

Leave A Reply