17.7 C
Kakanj
Srijeda, 4 Avgusta, 2021

Zenica: Izgradnja azila za pse pri kraju

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Povoljne vremenske prilike omogućile su nastavak radova na izgradnji azila za pse u mjestu Bare ,mjesna zajednica Stranjani.

Do sada je 90 procenata posla završeno ,a završetak se očekuje tokom naredna 2 do 3 mjeseca.Nekoliko je razloga zbog čega je rok prolongiran ,dok dodatne nedoumice uzrokuje nedefinisan model budućeg upravljanja i finansiranja azila. Izgradnja azila započeta je u oktobru prošle godine ,pri čemu je mnogo vremena izgubljeno na izboru lokacije ,ali i pronalaženju potrebnih finansijskih sredstava za realizaciju cjelokupnog projekta.

Stručni saradnik u općinskoj službi za komunalne poslove, Jasmin Čabaravdić ,ističe da je i pored svih problema do sada završena većina predviđenih poslova. Prvobitni plan podrazumijevao je završetak radova do kraja maja.Međutim ,zbog brojnih problema i loših vremenskih prilika to se neće moći realizovati. U Općini podsjećaju da će dio sredstava biti utrošen za sanaciju makadamskog puta u dužini od 900 metara.

Projektovani kapacitet azila omogućuje smještaj 70 pasa ,dok će postavljanjem vanjskih kaveza smještaj biti povećan za 50 procenata.

Azil je smješten na parceli ukupne površine 25.000 metara kvadratnih ,tako da je na raspolaganju dovoljno prostora ukoliko se naknadno donese odluka za dodatno proširenje kapaciteta.  

(RTVZE/R.Š)

Pratite Kakanj-X.com putem aplikacije za Android i društvenih mreža FacebookTwitter i Instagram

- MARKETING -

NAJNOVIJE

- MARKETING -

POVEZANO