21.4 C
Kakanj
Četvrtak, 5 Avgusta, 2021

Žene SDA stale u odbranu mendžmenta KCUS-a

spot_imgspot_imgspot_imgspot_imgŽene SDA najoštrije osuđuju “medijske manipulacije i nasrtaje na zdravstvene radnike uposlene u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu (KCUS), koji već više od godinu dana ulažu ogromne napore da pruže pomoć pacijentima oboljelim od koronavirusa”.

Kako su rekle u svom saopćenju, objavljivanjem i predstavljanjem “anonimnog pisma kao vjerodostojnog dokumenta” ne vrši se samo pritisak na direktoricu, menadžment i sve uposlenike KCUS-a već i na hiljade građana koji svakodnevno koriste usluge te zdravstvene ustanove u Bosni i Hercegovini.

“Ugrožavanje povjerenja građana u zdravstveni sistem zbog političkih interesa i to u jeku trećeg talasa pandemije neodgovorno je prije svega prema tim građanima, a zatim i prema zdravstvenim radnicima koji su već mjesecima na prvoj liniji fronta u borbi protiv koronavirusa. S obzirom na aktere, metode i kanale kojim se od nepotpisanog dokumenta nastoji kreirati afera i više je nego jasno da se radi o politički motivisanoj kampanji”, stoji u objavi.

Navode da zvanični podaci ukazuju na činjenicu da je smrtnost od zaraze koronavirusom u Kantonu Sarajevo među najmanjima u Bosni i Hercegovini, a upravo se na KCUS-u pruža pomoć onim najtežim pacijentima, što kažu da dovoljno govori o rezultatima rada uposlenika te ustanove i njenog menadžmenta.

“Dok sve države svijeta nastoje jedinstveno djelovati u pokušaju suzbijanja širenja pandemije i spašavanja ljudskih života, u Kantonu Sarajevo se ova pošast nastoji iskoristiti za skupljanje političkih poena i nanošenje štete oponentima. Pokušaji da vrijedni i požrtvovani zdravstveni radnici budu kolateralna šteta nemoralnih političkih obračuna su neprihvatljivi”, prenosi Hayat.

Pratite Kakanj-X.com putem aplikacije za Android i društvenih mreža FacebookTwitter i Instagram

- MARKETING -

NAJNOVIJE

- MARKETING -

POVEZANO