26.7 C
Kakanj
Petak, 18 Juna, 2021

Žena zapalila kuću u kojoj je spavala četveročlana porodica


Na porodičnoj kući u Petrovcima, nedaleko od Vukovara, dok je u njoj spavala četveročlana porodica, jučer rano ujutro izbio je požar koji je, kako je utvrđeno, podmetnula 35-godišnjakinja, a na sreću niko nije povrijeđen, izvijestila je vukovarsko-srijemska policija. prenosi “Fokus“.

U saradnji s inspektorom za zaštitu od požara policijski službenici obavili su uviđaj kojim je utvrđeno kako se požar, koji je izbio na drvenom stepeništu pomoćne prostorije, upotrebom lako zapaljive tekućine i otvorenog plamena drvenim gredama proširio po krovištu cijele kuće i pomoćnih prostorija, prenosi Hina.

Nastala materijalna šteta procijenjena je na iznos od nekoliko desetaka hiljada kuna, navode iz policije, dodajući kako je istoga dana uhapšena 35-godišnjakinja zbog sumnje da je podmetnula požar.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđena je sumnja kako je 35-godišnjakinja 31. maja od 4 do 5 sati upotrebom lako zapaljive tekućine i otvorenog plamena zapalila drveno stepenište pomoćne prostorije te tako uzrokovanim požarom dovela u opasnost živote i tijela osoba u porodičnoj kući.

Policija će protiv 35-godišnjakinje podnijeti kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu, a tokom dana bit će predana pritvorskom nadzorniku Policijske uprave vukovarsko-srijemske.

Pratite Kakanj-X.com putem aplikacije za Android i društvenih mreža FacebookTwitter i Instagram

- MARKETING -

NAJNOVIJE

- MARKETING -

POVEZANO