Žena za Ginisa: Prevarila muža sa 88 muškaraca

Među njenim proscima bili su ministri, holivudski glumci i članovi kraljevske porodice, zbog čega je dobila nadimak „Prljava vojvotkinja“. Ona je takođe bila podvrgnuta tada najdužem i najskupljem razvodu u britanskoj istoriji. Predsedavajući sudija lord Vitli nazvao ju je “potpuno promiskuitetnom ženom čiji điđi miđi apetit može da zadovolji samo veliki broj muškaraca“.

Njeno ime je Margaret Vigam i o njoj BBC snima mini seriju.

- TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA-

Rođena je 1912. godine, kao jedino dijete škotskog milionera.Njen biograf Lindsi Spens opisao ju je kao „tatinu djevojčicu sa odsutnim ocem, koja živi sa ljubomornom majkom koja je nastojala da podsjeti Margaret na svaki njen nedostatak”.

- TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA-

Kao mladoj ženi, njena ljepota je bila poznata u društvu i udvarali su joj se prinčevi i milioneri. Imala je samo 15 godina kada je zatrudnila sa budućom filsmkom zvijezdom Dejvidom Nivenom, koji je bio dvije godine stariji od nje. Njen bijesni otac je zahtijevao momentalni prekid trudnoće.

Bila je mlada, lijepa i duhovita žena. U njen dom su između ostalih dolazili i glumac Keri Grant kao i naftni tajkun Džej Pol Geti.

Njena porodica se možda nadala da će ući u mirnije vode kada se udala za američkog golfera i kockara Čarlsa Svinija 1933. Umjesto toga, policija je bila primorana da zatvori puteve dok je 3.000 građana Londona pokušavalo da upadne na vjenčanje. Rodila je troje djece od toga jedno je bilo mrtvo na rođenju. Razveli su se 1947. Nekoliko godina ranije, ona je za dlaku preživjela pad niz šaht lifta. Godine 1951. udala se za Iana Daglasa Kembela, 11. vojvodu od Argila. Vojvodi je ovo bio treći od njegova četiri braka.

“Imala sam bogatstvo, imala sam dobar izgled. Kao mlada žena, stalno su me slikali, pisali, laskali, divili mi se i bila sam uvrštena na listu deset najbolje obučenih žena na svijetu. Postala sam vojvotkinja i gospodarica istorijskog zamka. Život mi je bio posut ružama”, govorila je jednom prilikom Margaret.

Živjeli su u luksuzu, skijajući u Švajcarskoj, ploveći na Bahamima i sunčajući se na jugu Francuske. Modni dizajneri su voljeli vojvotkinju, koja nikada nije ustajala prije 11 sati. Svakog dana je imala pedikir i manikir, piše The Sun.

Ali do 1954. vojvoda ju je optužio za niz afera. Među ljubavnicima su navodno bili američki komičar Bob Houp i francuski pjevač Moris Ševalije.

Jednog toplog dana 1958. lokalni momak Majkl Tornton, tada je imao 17 godina, našao se na imanju Argajl. Margaret mu je ponudila piće i kupanje. Dok je bio u kadi, vojvotkinja je ušla u kupatilo – gola. Njene namjere su bile jasne. Do ovog trenutka, vojvoda i vojvotkinja su živjeli odvojenim životima. Krenula je brakorazvodna parnica. Vojvoda – koji je svoju ženu nazivao “S“ (S je značilo Satana) okrivio je nju za njihove probleme, dok je Margaret rekla da njegovo piće čini život nepodnošljivim.

Dok je vojvoda nastavio sa svojim tvrdnjama o preljubi, Margaret je tvrdila da je imao aferu sa njenom maćehom. Kasnije je povukla tužbu, potom je on tužio a onda je ona morala da isplati kaznu od 25.000 funti. Vojvoda je preturao po njenom stolu u njihovoj kući uvjeren da će pronaći dokaze nevjerstva. I bio je u pravu.

U dnevniku su dani nedozvoljenih susreta označeni sa “V“. Takođe je pronašao inkriminišuća pisma i 13 raskošnih polaroidnih snimaka. Na jednoj fotografiji je imala điđi miđi sa ljubavnikom noseći na sebi samo bisernu orglicu. Druga je bila puna frontalna slika koja je postala poznata kao “Čovjek bez glave“, na kojoj je stajala gola, okrenuta ka kameri, pored visokog golog muškarca. Glava mu je bila van fokusa.

Svi su željeli da saznaju njegov identitet, a vojvoda je morao čak da pozira go, kako bi dokazao da torzo nije njegov.

Među imenima njenih ljubavnika se pominju i ministar saobraćaja Ernest Marples, njemački diplomata Sigismund fon Braun i njen prijatelj Peter Kombe. Dankan Sendis, tadašnji državni sekretar za kolonije i zet Vinstona Čerčila, imenovan je kao čovek koga je oralno zadovoljavala.

Margaretin prijatelj Pol Von je sugerisao da je upravo Sandis bio onaj muškaraca kome se na slici ne vidi glava. Nakon tri godine presuda je donesena u maju 1963, a sudija lord Vitli je odobrio vojvodi razvod na osnovu vojvotkinjine preljube sa Kombeom.

“Postoji dovoljno u njenim sopstvenim priznanjima i dokazanim činjenicama da se utvrdi da je do 1960. godine bila potpuno promiskuitetna žena čiji je ljubavni apetit mogao zadovoljiti samo veliki broj muškaraca”, rekao je sudija.

Godine 1978. prodala je kuću i preselila se u penthaus u obližnjem hotelu Grosvenor House. Vremenom se novac sve više smanjivao. Umrla je bez prebijene pare 1993. u 80. godini života.

Objavljeno:

Najnovije

Više sadržaja
Povezano

Saobraćaj u Bilješevu obustavljen: Sudar automobila i traktora

Na regionalnom putu Kakanj-Zenica došlo je do saobraćajne nesreće. U...

Policija se oglasila nakon pucnjave u Kaknju: Uhapšene tri osobe

U Kaknju su uhapšene tri osobe zbog upotrebe vatrenog...

Kanton Sarajevo dobija vjetroelektranu

Danas su zvanično počeli radovi na izgradnji vjetroelektrane Ivan...