Žena u BiH rodila 11. dijete, pa joj bolnica zaposlila sina koji je postao punoljetan

Luka Simić zahvalio je upravi Bolnice “Sveti vračevi” što će dobiti zaposlenje u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

Direktor bijeljinske Bolnice “Sveti vračevi” Zlatko Maksimović danas je uručio prigodan poklon Dragani Simić iz sela Velika Obarska povodom rođenja 11. djeteta

- TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA-

Draganin sin Luka, koje je odnedavno postao punoljetan, biti zaposlen u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

- TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA-

Maksimović je rekao da su, osim poklona koji će beba dobiti, sa porodicom dogovorene najpotrebnije stvari.

On je naveo da je od trinaestero članova ove porodice petoro punoljetno, a niko ne radi u državnoj ustanovi, te je povodom toga dogovoreno da u Tehničkoj službi Bolnice bude zaposlen sin Luka.

“Najstariji sin radi u jednoj privatnoj firmi, devetnaestogodišnja kćerka završava određene škole, a sin Luka, koji je prije dva mjeseca napunio 18 godina, nema zaposlenje, a radi kao sezonski radnik građevinarstvu”, rekao je Maksimović na konferenciji za novinare.

Maksimović je naveo da je danas razgovarao sa ministrom zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alenom Šeranićem i da je dobio obećanje da će tokom dana biti dobijena saglasnost za ovo zaposlenje već od 1. septembra.

“Svi mi iz Bolnice ovim gestom skrećemo pažnju na višečlane porodice i želimo da podstaknemo lokalnu, ali i širu društvenu zajednicu da više brinu o ovim porodicama kojima je pomoć i te kako potrebna. Nema većeg bogatstva od naše djece tako da u narednom periodu, svi koji mogu, moraju takvim prodicama pomagati i više”, istakao je Maksimović.

On je dodao da bijeljinska Bolnica brine o pronalitetnoj politici, te da u ovoj zdravstvenoj ustanovi postoje dvije kovid-operacione sale u kojima je samo u ovoj godini rođeno 14 beba.

Luka Simić zahvalio je upravi Bolnice “Sveti vračevi” što će dobiti zaposlenje u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

“Zahvaljujem menadžmentu, srećan sam i mnogo će mi značiti. U porodici je radost povodom rođenje sestrice, a, s druge strane, dobio sam posao i značiće mi mnogo”, rekao je Luka.

Objavljeno:

Najnovije

Više sadržaja
Povezano

Bećirović u Tešnju: Radnicima primanja od kojih mogu živjeti, a privrednicima sistemska podrška

Kandidat ujedinjene opozicije za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine...

Danas pretežno oblačno sa kišom: Evo šta nas očekuje do srijede

Danas se u našoj zemlji očekuje pretežno oblačno vrijeme...