27.5 C
Kakanj
Petak, 18 Juna, 2021

Žena fenomen: Čita i piše naopako, kako bi mogla raditi morala je okrenuti tastaturu i monitor

Bojana Ilić (37) iz Užica predstavlja pravi fenomen.

To su joj rekli i američki stručnjaci, koji su nakon ispitivanja utvrdili da ova žena ima obrnutu percepciju, budući da čita i piše naopako.

  • Kada sam počela da radim u gradskoj upravi bio mi je potreban jedan program za unošenje podataka, nismo znali šta ćemo i kolega informatičar mi je rotirao monitor, ja sam okrenula tastaturu i sad radim normalno – rekla je ova Užičanka za TV Prva.

Čak i njeni sugrađani ne mogu da ne odreaguju kada je sretnu na radnom mjestu ili parku dok čita novine.

  • Radila sam u pisarnici na ovjeri dokumenata, niko nije bio ravnodušan, neki su grdili, mislili su da se foliram, neki su snimali, neki slikali, htjeli su čak i kod načelnika da me tuže. On čovjek nije znao šta će sa mnom i morao je da me premjesti na drugo radno mjesto – iskrena je Bojana.

Ipak, iako naopako čita i piše, okolinu vidi sasvim normalno. Međutim, ljekari kažu da je bolje da ne se ne hvata volana zbog orijentacije u vožnji.

Ono što je sigurno jeste da Bojana nije bolesna, već je samo rođena sa ovim fenomenom, koji je nesvakidašnji, ali sa kojim je naučila da živi.

  • Kada sam u restoranu i okrenem meni naopako, zaboravim se, konobari prilaze da mi kažu “okrenula si naopako meni”. Ili ako držim telefon, prilaze mi da mi kažu da sam ga okrenula.

I njen sin drži telefon obrnuto kada gleda video snimke. Još nije utvrđeno da li je naslijedio ovaj fenomen od majke, ili se samo ugledao na nju.

Pratite Kakanj-X.com putem aplikacije za Android i društvenih mreža FacebookTwitter i Instagram

- MARKETING -

NAJNOVIJE

- MARKETING -

POVEZANO