Žena došla na posao sa bebom u naručju pa podijelila internet


Nedavno je na internetu osvanula fotografija žene koja je na posao došla sa novorođenčetom u naručju. Iako su neki to vidjeli kao veliku inspiraciju, druge je ovaj prizor zgrozio.

- Marketing -

Jedna od korisnica Facebooka podijelila je fotografiju na svom profilu, ni ne sluteći da će izazvati lavinu reakcija.

“Bila sam u marketu i vidjela ovu ženu. Radila je za kasom držeći bebu u naručju. Strpljivo se brinula o njoj, dobro i sa puno ljubavi, a sve dok je na poslu”, dodala je u opis.

Istakla je kako je unatoč djetetu, kasirka brzo i vješto izvršavala svoju obavezu.

“Možda će je neki osuđivati, ali za mene, kao majku, ova žena je nada, inspiracija i motivacija. Ali, prije svega majka spremna da se žrtvuje”, pisalo je u objavi.

Korisnica je napomenula kako je tražila dozvolu da je fotografiše jer žena “zaslužuje priznanje”, ali i kako bi “motivisala druge majke”, no dobila je potpuno drugačije reakcije.

“Tako mi je žao, ne mogu ni zamisliti u koliko je teškoj situaciji”, jedan je od komentara.

Zatim su se osvrnuli na to kako je ovo sve osim motivacije.

“Ovo je sramota njenog poslodavca”, Ovo se ne naziva motivacija, nego nemanje dovoljno prihoda da djetetu priušti brigu”, “Ovo je tipično upakivanje kapitalizma u ‘dobru priču'”, “Amerika je dno dna”, “Nadam se da će je nakon ovoga bar platiti više”, “Motivacija? Taj pojam me ubija. Ovo ne bi trebalo biti normalno”, pisali su.

Neke od žena, koje su također majke, složile su se kako im je ovaj prizor natjerao suze na oči.

- Marketing -

Najnovije

Popularno

Povezano