Povezano

Željko Komšić prozreo zlonamjerne poruke iz Rusije: “Jedinstvena Bosna i Hercegovina postojat će i poslije entiteta”Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić ocjenio je pokušaj negiranja jedinstva države Bosne i Hercegovine kao državne cjeline od strane Ruske Federacije, kao najdublji izraz nepoštivanja države Bosne i Hercegovine od strane predstavnika Ruske Federacije.

Selektivno pozivanje na Ustav BiH pri čemu se nastoji uvećati uloga entiteta na uštrb države Bosne i Hercegovine kao cjeline, te poručiti da su entiteti iznad države, nije samo loša poruka od strane Ruske Federacije, nego se očito svjesno previđaju činjenice.

- Marketing -

Bosna i Hercegovina ima svoj državni kontinuitet, postojala je i prije entiteta, a postojati će i poslije njih. Podsjećam na prvi član Ustava Bosne i Hercegovine.

“Republika Bosna i Hercegovina, čije je zvanično ime od sada “Bosna i Hercegovina”, nastavlja svoje pravno postojanje po međunarodnom pravu kao država, sa unutrašnjom strukturom modificiranom ovim Ustavom, i sa postojećim međunarodno priznatim granicama. Ona ostaje država članica Ujedinjenih naroda i može kao Bosna i Hercegovina zadržati članstvo ili zatražiti prijem u organizacijama unutar sistema Ujedinjenih naroda, kao i u drugim međunarodnim organizacijama”.

- Marketing -

Najnovije

Popularno