Željko Komšić: Pomoći ću općinama u kojima sam proglašen nepoželjan

Novoizabrani član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić rekao je da pritisci koji dolaze nakon njegove pobjede su mnogo dublje prirode nego se to čini, te da se radi o napadu na politički koncept koji on zagovara u BiH, a to je BiH oslobođena od nacionalizma i šovinizma.

„Nisam ja konačna meta, krajnja meta je isposlovati ono što se nije moglo isposlovati u ratu, dakle to je podijeliti Bosnu i Hercegovinu na način kako su to propustili oni koji su napali i ratovali protiv BiH, izvana i iznutra“, rekao je Komšić u Dnevniku TV1.

„Dakle cilj je izvršiti jedan pritisak na BiH ne bi li se konačno realizirali ratni ciljevi velikodržavnih politika koje su očigledno još žive u susjednim zemljama“, rekao je Komšić, prenosi Patria.

Govoreći o tome da je u nekim općinama u Federaciji proglašen nepoželjnim, Komšić je rekao da će tokom svog mandata u Predsjedništvu biti u prilici da odlučuje i o tim općinama, te da će učiniti sve da im pomogne.

„To nije stav naroda, to je stav političke partije čiji šef misli da mu je suđeno da na mjestu predsjednika bude koliko on hoće“, rekao je Komšić.

Odgovarajući na pitanje o SDA i koaliranju sa tom partijom, Komšić je rekao da u SDA moraju prvo odgovoriti sebi zbog čega niko neće u vlast sa njima.

Možda vam se svidi

Leave A Reply