18.7 C
Kakanj
Nedjelja, 13 Juna, 2021

Željko Komšić nikad direktniji: BiH ide u NATO 100 posto! To znaju i Vučić i Dodik

Željko Komšić je kazao da neće biti predsjednik novoformirane stranke te da ta stranka nikako neće biti privjesak SDA.

Lider DF-a i član Predsjedništva BiH Željko Komšić gostovao je u Centralnom dnevniku Face TV-a i u razgovoru s urednikom Senadom Hadžifejzovićem komentirao niz aktuelnih tema.

 

Komšić je govorio o vojnoj vježbi na Manjači kazavši da nije riječ o virtuelnoj, online vježbi, kako je to ocijenio Milorad Dodik, nego o simulaciju stvarne borbene vježbe, koja uključuje i gađanje bojevom municijom. Komšić je kazao da su za održavanje vojne vježbe na Manjači glasala sva tri člana Predsjedništva BiH i da se Milorad Dodik nije bunio niti je imao ikakvih ozbiljnijih primjedbi.

 

Govoreći o predstojećem ujedinjenu nekoliko stranaka građanske orijentacije i formiranju novog političkog subjekta, Komšić je kazao da neće biti predsjednik novoformirane stranke te da ta stranka nikako neće biti privjesak SDA.

 

Na pitanje hoće li Hadžikadić biti predsjednik te nove stranke, Komšić je kazao da sumnja, jer se Hadžikadić nedovoljno razumije u bh. politiku.

 

Komšić je govorio i o zakulisnom savezu HDZ-a i SBB-a, što je došlo do izražaja i kod rasprave o načinu odlučivanja Interresorne radne grupe o promjenama izbornog zakonodavstva kada su upravo SBB i HDZ nastupili s usaglašenim stavom o nužnosti etničkog glasanja.

 

Pratite Kakanj-X.com putem aplikacije za Android i društvenih mreža FacebookTwitter i Instagram

- MARKETING -

NAJNOVIJE

- MARKETING -

POVEZANO