― Marketing ―

Zelenski: Rusija u Ukrajini testira sve što se može koristiti protiv drugih zemalja

- Marketing -

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski izjavio je u srijedu da Rusija koristi Ukrajinu kao poligon za moguće daljnje napade na druge evropske zemlje te poručio da će poraz Rusije u Ukrajini značiti sigurnost za ostatak Evrope.

“Rusija u Ukrajini testira sve što se može upotrijebiti protiv drugih evropskih zemalja”, rekao je Zelenski u svom videoobraćanju u srijedu navečer.

“Počelo je distribucijom plina, a završilo agresijom punog opsega, raketnim terorom i spaljenim ukrajinskim gradovima”, rekao je Zelenski.

- Marketing -

Poručio je da Ukrajina treba poraziti Rusiju kako bi druge zemlje bile sigurne. “Što se to brže dogodi, to će manje štete i patnje doživjeti sve evropske porodice, sve evropske zemlje”, istaknuo je.

Ukrajinski čelnik također je još jednom izrazio zahvalnost za višecijevne raketne bacače HIMARS koje im je isporučio SAD, pet mjeseci nakon početka rata.

U svom obraćanju ponovno je inzistirao na bržoj dostavi sustava protuzračne obrane. Već postoje sporazumi s međunarodnim partnerima, ali s obzirom na ruske napade potrebna je “potpuno drugačija brzina i potpuno drugačiji nivo zaštite”, rekao je Zelenski.

- Marketing -

Kakanjski lovci apeluju na građane: Budite oprezni

Lovačko društvo "Srndać-Kakanj" obavještava građanstvo da će nova sezona lova divljači niskog lova početi 1. oktobra 2023. godine. Ova sezona će uključivati lov na divlje...