12.5 C
Kakanj
Utorak, 15 Juna, 2021

Zdravku Mamiću odbijena žalba, do kraja dana se mora javiti u Remetinec


Osječki Županijski sud u petak je, kao neosnovanu, odbio žalbu pravomoćno osuđenog bivšeg čelnika “Dinama” Zdravka Mamića, podnijetu na rješenje o upućivanju na izdržavanje zatvorske kazne, izvijestio je sud.
Sudsko vijeće je utvrdilo da je sudac izvršenja pravilno donio i obrazložio svoje rješenje i da je isto donijeto u skladu sa zakonskim odredbama i u roku od osam dana od primitka prijepisa presude.
Time je rješenje suca izvršenja o upućivanju Zdravka Mamića u centar za dijagnostiku zatvora u Zagrebu postalo pravomoćno, a osuđenik Mamić je obavezan da se, do konca dana 14. maja 2021. javi u navedeni centar radi izdržavanja kazne zatvora po pravomoćnoj presudi osječkog Županijskog suda, priopćio je sud. prenosi 2Fokus“.
U vezi molbe Zdravka Mamića za izvršenje kazne u Bosni i Hercegovini, vijeće je zauzelo stav da ista nema suspenzivan karakter te da ne sprječava suca izvršenja da postupa u skladu sa odredbama Zakona o izvršavanju kazne zatvora.
Nakon otpravka odluke vijeća, sudac izvršenja će molbu Zdravka Mamića za ustupanje izvršenja kazne zatvora u BiH dostaviti Ministarstvu pravosuđa i uprave kao nadležnom tijelu za odlučivanje, navode na osječkom Županijskom sudu.
Vrhovni sud je u martu 2021. potvrdio nepravomoćnu presudu osječkog suda iz lipnja 2018. godine, kojom je Zdravko Mamić nepravomoćno osuđen na šest i po godina zatvora, zbog izvlačenja oko 116 miliona kuna iz Dinama, a neposredno uoči izricanja nepravomoćne presude pobjegao je u Bosnu i Hercegovinu, čije državljanstvo ima.
Njegovom bratu Zoranu Mamiću Vrhovni sud smanjio je kaznu zatvora sa četiri godine i 11 mjeseci na četiri godine i osam mjeseci, a bivšem porezniku Milanu Pernaru sa četiri godine i dva mjeseca na tri godine i dva mjeseca. Bivšem direktoru “Dinama” Damiru Vrbanoviću tada je potvrđena prvostupanjska presuda, kojom je osuđen na tri godine zatvora.
S obzirom da se nije javio na izdržavanje zatvorske kazne policija je, temeljem naloga zagrebačkog Županijskog suda, u srijedu raspisala potjernicu protiv Zorana Mamića koji se, kao i brat Zdravko, nalazi u bijegu u BiH i traži da kaznu odsluži u toj državi.

Pratite Kakanj-X.com putem aplikacije za Android i društvenih mreža FacebookTwitter i Instagram

- MARKETING -

NAJNOVIJE

- MARKETING -

POVEZANO