1.3 C
Kakanj
Četvrtak, 28 Januara, 2021

ZDK: Akcije pošumljavanja povodom Međunarodnog dana šuma

U okviru obilježavanja 21. marta – Međunarodnog dana šuma, na području Zeničko-dobojskog kantona bit će realizirano više aktivnosti.

Ovaj dan “Šumsko privredno društvo ZDK” će obilježiti organiziranim akcijama pošumljavanja novih površina i održavanja već podignutih šuma, a Ministarstvo za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu i Kantonalna uprava za šumarstvo će se, obilježavajući Međunarodni dan šuma, uključiti u akcije pošumljavanja i održavanja novih šumskih kultura širom ovog kantona.

– Pozivamo javnost da 21. mart – Međunarodni dan šuma obilježimo sadnjom sadnica drveća u svojoj okolini, dajući time svoj doprinos svijetlijoj budućnosti sadašnjih, ali i budućih generacija u cilju očuvanja šumskih kompleksa i poboljšanja kvaliteta šuma – navodi se u pozivu Ministarstva za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu ZDK-a.

Ovo ministarstvo uputilo je pozive svim obrazovnim institucijama i institucijama odgovornim za stanje u društvu i šumarstvu da, u okviru svojih mogućnosti, organiziraju aktivnosti s ciljem podizanja svijesti o značaju šuma.

Generalna skupština Ujedinjenih naroda je prvi dan proljeća, 21. marta, s ciljem podizanja svijesti o važnosti svih vrsta šuma i drveća izvan šuma, proglasila Međunarodnim danom šuma.

- MARKETING -

NAJNOVIJE

- MARKETING -

POVEZANO