Zbog ubistva mečke privedeno više osoba: Lovac izrekao ozbiljne optužbe na račun lovačkog udruženja u Beranama

Policija je sinoć privela nekoliko osoba iz sela Ržanica, za koje se osnovano sumnja da su ranije jučer usmrtili mečku.

Prema našim operatvnim saznanjima te osobe se sumnjiče da su ubile mečku. Od njih će biti uzeta parafinska rukavica, oružije i drugi eventualni dokazni materijal”, saopšteno je Radiju Berane iz policije.

- Marketing -

Kako prenosi Radio Berane, vijest da je mečka koja je danas sa mladuncima “posjetila” urbanu gradsku zonu, svirepo ubijena uznemirila je javnost u Beranama.

  • Nakon duge potrage i praćenja tragova, uspio sam da pronađem mečku, nažalost bila je ubijena. Ovo je djelo nekog lovca, a ko bi to mogao biti neću da licitiram. Obavijestio sam nadležne organe, koji su sada na terenu kako bi istražili ko je mogao da ovo učini”, rekao je za taj radio jedan od lovaca, Mladen Premović.
Mladunče ubijene mečke

Premović je izrekao ozbiljne optužbe na račun lovačkog udruženja, koje je kako on smatra, bilo u obavezi da bezbjedno vrati mečku i mečiće u svoje prirodno stanište i zaštiti ih.

  • Mogu slobodno da kažem da kod nas ne postoji lovačko udruženje, jer nisu u stanju da stanu na kraj ovakvim postupcima. Nisu spriječili da se ovakvi događaji dešavaju, to govori o njhovoj neefikasnosti i nesposobnosti”, kazao je Premović.

Radio Berane je prenio da je mečka pronađena u mjestu Jela-Breze u selu Rovca, sudbina mečića za sada je nepoznata.

Nakon što me je Premović obavijestio o ovom događaju, dođli smo na mjesto gdje je mečka pronađena. Zajedno sa policijom, pripadncima KRIM službe, radimo na prikupljanju činjenica, a biće pokrenut i krivični postupak protiv počinilaca”, izjavio je regionalni inspektor za šumartsvo, lovstvo i zaštitu bilja Milutin Vukić.

Lovci, bolji poznavaoci ćudi divljači, smatraju da se mečka probudila iz zimskog sna i da se sinoć u potrazi za hranom, zbog guste magle izgubila i zalutala u grad.

- Marketing -

Najnovije

Popularno

Povezano