― Marketing ―

Zbog TikTok izazova mu izgorjelo 80% tijela! Tinejdžeri poludjeli za trikom koji ostavlja jezive posljedice: Mladić neprepoznatljiv!

- Marketing -

TikTok, društvena mreža sa mnogo savjeta, trikova i nažalost, jako opasnim izazovima.

Tinejdžeri, influenseri i ostali korisnici se često utrkuju da ispune popularne “čelendže” u kojima nerijetko rizikuju život.

Stručnjaci su nebrojeno puta upozorili na one koji ostavljaju negativne posljedice po zdravlje, ali čini se da granica više ne postoji.

- Marketing -

Novi izazov sa TikTok-a kruži po mrežama, a 16-godišnjeg mladića Masona Darka iz Sjeverne Karoline ostavio je u teškom stanju. Zadobio je opekotine koje su prekrivale 80 posto njegovog tijela.

Mason je sa drugarima htio da napravi imrovizovanu baklju sa sprejem i upaljačem. Sve je krenulo po zlu kada je nastala eksplozija koja je tinejdžere progutala u plamenu.

“On je neprepoznatljiv. Neprepoznatljiv”, rekla je Holi Dark za medije, majka tinejdžera. Kada se eksplozija dogodila, Mason je skočio u obližnju rijeku kako bi ublažio opekotine, ali je izronio sa ugljenisanom kožom.

Oba poteza su na kraju pogoršala njegovo stanje: zadobio je opekotine trećeg stepena i postoji veliki rizik od infekcije iz riječne vode.

“Način na koji je izgledao kada su ga ta djeca vidjela kada je prvi put ušao, od onoga kako sada izgleda, je 100 puta drugačiji”, rekla je majka mladića.

Mejson je već prošao nekoliko operacija da bi se podvrgao transplantaciji kože. Očekuje se da će tinejdžer, koji je inače fudbaler, narednih šest mjeseci provesti u Centru za opekotine.

 

- Marketing -

BONUS VIDEO

Izložba “Unutar četiri zida” otvorena u Sarajevu

Večeras je u prostoru galerije Europe House u Sarajevu svečano otvorena izložba pod nazivom "Unutar četiri zida", koju su zajednički kreirale fotografkinja Aida Redžepagić...