― Marketing ―

Zbog slučaja neuspjelog abortusa smijenjena šefica ginekologije u KBC-u Osijek

- Marketing -

U osječkom KBC-u smijenjena je predstojnica Klinike za ginekologiju i opstetriciju, nakon što je inspekcija Ministarstva zdravstva utvrdila stručne propuste u slučaju neuspjelog prekida trudnoće u martu ove godine, potvrdili su Hini danas u bolničkoj Upravi.

Smjeni je prethodio inspekcijski nadzor u KBC-u Osijek koji im je početkom juna poslao ministar Vili Beroš nakon što je pacijentica M.J. ispričala medijima da su joj na Klinici za ginekologiju neuspješno obavili zahvat prekida trudnoće.
S obzirom na utvrđene stručne propuste u radu klinike, direktor KBC-a Osijek donio je odluku o razrješenju predstojnice Klinike za ginekologiju i opstetriciju, kao odgovorne osobe.

Uprava KBC-a Osijek navodi da su postupili u skladu s rješenjem nadležne inspekcije, a posebno ističu da su i prije dolaska inspekcije proveli unutarnju kontrolu. U skladu s nalazima unutarnje kontrole, izvršili su, kažu, dio korekcija rada Klinike za ginekologiju i opstetriciju.

- Marketing -

Inspekcijski nadzor na Klinici za ginekologiju KBC-a Osijek potaknuo je slučaju pacijentice kojoj je, nakon obavljenog abortusa, ponovno potvrđena trudnoća.
Ministar Beroš, nezadovoljan očitovanjem iz bolnice, poslao je inspekciju koja je utvrdila propuste u zbrinjavanju pacijentice.

- Marketing -