14 C
Kakanj
Utorak, 15 Juna, 2021

Zbog slabije kiše koja pada u većem dijelu Bosne nužna oprezna vožnja


Slabija kiša pada u većem dijelu Bosne, dok je u Hercegovini, za sada, suho, prenosi Anadolu Agency (AA).
Bez obzira na vremenske i saobraćajne uslove, vozače iz Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba (BIHAMK) savjetuju da budu maksimalno oprezni i da poštuju saobraćajne propise.
Za sigurnu vožnju-ne zaboravite vezati sigurnosni pojas u vozilu. Također, napominje se da se zaštititi dijete, odnosno uvijek koristi autosjedalica.
Za danas su najavljeni radovi u zoni petlje Podlugovi (na autoputu A-1), zbog čega će se saobraćati dvosmjerno (jednom kolovoznom trakom). Planirano je da radovi traju od 9 do 22 sata.
Zbog radova u tunelu Čaklovići (Tuzla – Kalesija) saobraćaj se od 22 do 6 sati obustavlja i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.
U toku su radovi u tunelu Crnaja (Konjic – Jablanica), zbog čega se saobraća naizmjenično-jednom trakom, uz regulaciju semaforima. U noćnim satima (23:00-04:30 sati) saobraćaj se na ovoj dionici obustavlja.
Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini – GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila obustavljen saobraćaj.
Usporeno, zbog radova, saobraća se na putnim pravcima: Bugojno – Rostovo, Doboj – Rudanka, Ustikolina – Goražde (mostovi Ustikolina i Mravinjac), Stolac – Hutovo (mjesto Cerovica), Posušje – Tomislavgrad (naselje Čitluk) i Banovići – Ribnica (na izlazu iz Banovića).
Na graničnim prelazima zadržavanja su do 30 minuta.

Pratite Kakanj-X.com putem aplikacije za Android i društvenih mreža FacebookTwitter i Instagram

- MARKETING -

NAJNOVIJE

- MARKETING -

POVEZANO