Zbog radova na brojnim dionicama puteva nužna oprezna vožnja


Kolovoz na putevima u Bosni i Hercegovini je pretežno suh, a frekvencija vozila slabijeg intenziteta. Iz BIHAMK-a savjetuju opreznu vožnju na svim dionicama, prilagođenu uslovima na putu.

- Marketing -

Tunel Crnaja (Konjic-Jablanica) do ponedjeljka ujutro, 16. maja, otvoren je za dvosmjerni saobraćaj.

Na dionici Vrbaška-Draksenić, put prema graničnom prelazu Gradina, zbog sanacionih radova je obustavljen saobraćaj i preusmjeren na alternativni pravac preko Prijedora.

Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (22.00-06.00 sati) saobraćaj obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

Zbog aktuelnih radova izdvajaju se i putevi Donji Vakuf-Travnik (Komar), Žepče-Zenica (Golubinja), Ripač-Dubovsko, Šamac-Orašje (dionica Grebnice-Bazik) i Stolac-Hutovo (u mjestu Cerovica).

Zbog klizišta, na dionici magistralnog puta Foča-Goražde (u mjestu Filipovići) saobraća se usporeno, jednom saobraćajnom trakom.

Na putu Rudo-granični prelaz Uvac zbog oštećenja mosta, zabranjen je saobraćaj za teretna vozila maksimalnog osovinskog opterećenja preko deset tona po osovini, dok je za ostala vozila brzina kretanja na mostu ograničena na 20 kilometara na sat.

Na graničnim prelazima ne čeka se duže od 30 minuta.

- Marketing -

Najnovije

Popularno

Povezano