Povezano

Zbog magle i jakog vjetra nužna oprezna vožnja


Magla smanjuje vidljivost na pojedinim dionicama u Bosni i Hercegovini, javlja Anadolu Agency (AA).

- Marketing -

To je posebno izraženo uz rijeke Bosnu, Drinu, Lašvu i Spreču, dok se na širem području Bihaća, kao i na putu Ključ-Vrhpolje-Sanski Most upozorava na povremeno jak vjetar.

Saobraća se po suhom i mjestimično vlažnom kolovozu, a upozorava se na učestale odrone. Savjetuje se opreznija vožnja i napominju vozači da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Kako navode iz Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba (BIHAMK) zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok teretna ne mogu proći.

Saobraćaj je zbog radova i dalje obustavljen u tunelu Jasen (Prozor-Jablanica). Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se vozila preko 7,5 tona (sa izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce: Mostar-Široki Brijeg-Posušje-Tomislavgrad-Kupres-Bugojno i Mostar-Sarajevo-Busovača-Novi Travnik-Bugojno.

Zbog aktuelnih radova izdvajaju se putevi Klašnice-Laktaši, Stupari-Živinice, Drvar-Bosansko Grahovo, Rogatica-Ustiprača, Gromiljak-Blažuj i Šuica-Tomislavgrad.

Na graničnim prelazima trenutno nema dužih zadržavanja.

- Marketing -

Najnovije

Popularno