Zbog čega su danas rolo i zebra zavjese toliko popularne na tržištu?

Popularno

Povezano

Rolo zavjese su danas definitivno najtraženija vrsta zavjesa kako za stambene tako i za poslovne objekte.

Odmah nakon pojavljivanja ovih zavjesa na tržištu, metražne zavjese su polako pale u zaborav.

- Marketing -

Razlog je taj što rolo zavjese imaju niz prednosti, naročito kada je njihova namjena i održavanje u pitanju.

Ako malo obratite pažnju na okruženje oko sebe, primjetićete da postoji veliki broj korisnika ovih dekorativnih ali i istovremeno i veoma funkcionalnih zavjesa kako u privatnim stanovima, tako i u mnogim kancelarijama.

U nastavku teksta fokus čemo staviti na prednosti rolo i zebra zavjesa i njihovu sve veću potražnju na tržištu.

Rolo zavjese po mjeri – za savršeno uklapanje na svakom prozoru ili balkonu

Većina ozbiljnijih proizvođača koji u svom prodajnom asortimanu imaju i ovu vrstu modernih zavjesa omogućavaju svim kupcima izradu rolo zavjese po mjeri.

To znači da je na budućim kupcima zadatak da sami premjere dimenzije prozora i da ih prikažu radnicima koji su zaduženi za izradu i montažu zavjesa.

Rolo zavjese se proizvode tačno po mjeri (širina i visina prozora) kako bi se savršeno uklopile u svaki enterijer.

Zavjese dan noć se izrađuju od kvalitetnog platna

Zebra zavjese, ili kako ih mnogi nazivaju – zavjese dan noć napravljene su od najkvalitetnije vrste platna različitih materijala i dezena.

Naime, mogućnost odabira je šarenolika, pa tako za svoj enterijer možete izabrati prugaste, šarene ili jednobojne modele, sve u zavisnosti od toga kakve vam boje dominiraju u stanu.

Ukoliko ste nesigurni koji dezen da izaberete, uvijek se možete konsultovati sa nekim dizajnerom koji će vam dati adekvatan savjet i pomoći vam da se odlučite za onu vrstu rolo zavjesa koja će se savršeno uklopiti sa ostalim elementima i komadima namještaja.

Sistemi po kojima se prave zebra zavjese napravljeni su od čistog aluminijuma što garantuje odličan kvalitet, pa tako mogu trajati duži niz godina.

Odlična su zaštita od sunca

Ako živite u stanu tako da je većina prostorija u njemu okrenuta sunčanoj strani, rolo i zebra zavjese su odlično rješenje za ovu vrstu problem.

One su praktično namiijenjene svim svjetlijim i sunčanim prostorijama, bilo da se radi o poslovnom prostoru ili stambenom objektu s obzirom da pružaju savršenu zaštitu od direktnog prodiranja sunčeve svjetlosti.

Pomoću aluminijumskog mehanizma sami možete podešavati količinu svjetlosti, pa tako enterijer možete u potpunosti zamračiti, ili osvijetliti, sve u zavisnosti od toga šta vam u tom trenutku više odgovara.

Omiljene su među kupcima zbog lakog načina održavanja

Još jedna prednost koja krasi ovu vrstu zavjesa i stavlja je iznad svih ostalih modela jeste lakoća održavanja.

Prašina sa rolo i zebra zavjesa se skida na jednostavan način. Jedino što će vam trebati je pamučna nakvašena krpa. Platna je potrebno pažljivo prebrisati i čekati da se prirodnim putem osuše i vaša zavjesa će biti čista i blistava.

Složićete se da je ovo odlična vrsta zavjesa, naročito za sve one koji nemaju puno slobodnog vremena za skidanje, pranje metražnih zavjesa, i ponovno kačenje.

Rolo i zebra zavjese se za razliku metražnih zavjesa ne peru u mašini, niti se skidaju. Tako rizikujete da će se trajno oštetiti.

Kao što rekosmo, dovoljna je vlažna krpa za brisanje.

- Marketing -

Najnovije