-8.7 C
Kakanj
Nedjelja, 17 Januara, 2021

Završni radovi na izgradnji nove zgrade Općine Kakanj

U toku su intenzivni završni radovi na unutrašnjem i vanjskom uređenju nove zgrade Općine Kakanj.

U suterenu nove zgrade Općine bit će smještena savremena šalter-sala, sala za vjenčanja i šest poslovnih prostora. Na tri etaže su izgrađeni radni prostori za općinske službe, sale za sastanke, sala za sjednice Općinskog vijeća amfiteatarskog tipa, a objekat će sadržavati i veliki hol. Zgrada će biti opremljena liftom koji će polaziti iz podrumskih prostorija u kojima će biti označena 52 mjesta za parkiranje.

Vozilima će biti omogućen ulazak u podrumske prostorije nove zgrade direktno sa saobraćajnice u Ulici branilaca, a vozila koja će koristiti garažni prostor će saobraćati ispod cijele zgrade, te podrumske prostorije napuštati na drugoj strani zgrade i ponovo se uključivati na saobraćajnicu.

“Novu zgradu Općine planiramo otvoriti 25. novembra na Dan državnosti BiH. Izgradnjom ovog novog savremenog administrativnog objekta stvaraju se preduslovi za nova poboljšanja u pogledu kvaliteta pružanja usluga građanima Kaknja”, rekao je načelnik Općine Kakanj Nermin Mandra.

Paralelno sa ovim radovima radi se i na rekonstrukciji saobraćajnice ispred nove zgrade Općine. Plan je da se stara saobraćajnica pomakne bliže obali Zgošće, uz obavezu da drvored ostane sačuvan. Na ovaj način će se dobiti prostor za komforniji pristup građana glavnom ulazu u zgradu Općine, a bit će omogućen i dodatni parking prostor ispred glavnog ulaza koji je potreban u vrijeme vjenčanja i velikih događaja, uz glavni parking-prostor koji se nalazi u podrumskim prostorijama nove zgrade.

Uz ove radove u toku su i završni radovi na izgradnji nove saobraćajnice koja od nove zgrade Općine vodi do Gradskog spomen-parka. (Press Općine Kakanj)

- MARKETING -

NAJNOVIJE

- MARKETING -

POVEZANO