ZAVRŠEN SASTANAK DELEGACIJE SDA SA PALMEROM, Izetbegović: Blizu smo rješenja, potrebno da se uključe svi

Popularno

Povezano

- Marketing -
- Marketing -


Izetbegović je nakon sastanka rekao da su blizu rješenja kada je u pitanju Izborni zakon.
– Blizu smo da se ostvari rješenje kroz zakonski paket i ranije pregovore. Ogroman put je iza nas, imamo približne stavove i spremnosti, rekao je novinarima Izetbegović i izrazio nadu da će danas Eichhorst i Palmer na sastanku sa predstavnicima opozicije dogovoriti format koji će dodatno približiti rješenju.
– Potrebno da je uključi cijelo društvo, nevladine organizacine, eksperte i opozicija kako bi zajednički našli rješenja, poručio je Izetbegović.
– Mi smo se, ustvari, približili rješenju kroz Fileov model, kroz Aprilski paket. Ogroman put je iza nas, tako da imamo približene stavove. Sad je potrebno donositi odluke. Treba spremnosti i hrabrosti da se naprave koraci i rješenje za Bosnu i Hercegovinu. Koncepcija je postavljena. Znamo zahtjeve SDA, svođenje simetrije između dva entiteta, tako da mislim da smo blizu”, izjavio je nakon sastanka predsjednik SDA Bakir Izetbegović.
U ovom trenutku na razgovore u zgradi Delegacije EU stigla je stranačka delegacija HDZ-a BiH predvođena Draganom Čovićem, prenose vijesti.

- Marketing -

Najnovije