11.8 C
Kakanj
Nedjelja, 11 Aprila, 2021

Zatvaraju se poddionice autoputa A1 u Kaknju: Evo u kojem periodu neće biti otvorene za promet

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

U organizaciji Sektora Javnog preduzeća Autoceste FBiH za upravljanje i održavanje izvode se radovi na implementaciji ITS-a (Inteligentni transportni sistem) na izgrađenoj dionici autoceste Bilješevo – Sarajevo sjever.

Radovi će biti u fazama, sukladno projektnoj dokumentaciji, a odvijat će se na ukupno 47 kilometara autoceste, saopćeno je iz tog preduzeća.

Projektom implementacije su planirani postavljanje i montaža 16 putokaznih portala čija montaža zahtijeva promjene režima prometa, a sve radi sigurnosnih uvjeta kako za izvođače radova tako i za korisnike.

Izmjene režima prometa će se odvijati sukladno zakonskim propisima, uz poštivanje maksimalnih mjera sigurnosti.

Planirana zatvaranja za ovaj period su sljedeće poddionice:

  • Obustava prometa na poddionici Zenica jug – Kakanj u lijevoj kolničkoj traci (smjer Kakanj – Zenica jug). Za vrijeme obustave navedene sekcije promet će se odvijati alternativnim pravcima R445, te M5/M17 između Kaknja i Zenice.

Planirano vrijeme zatvaranje je od 17. februara u 21 sat do 18. februara u 05 sati.

  • Obustava prometa na poddionici Zenica jug – Kakanj u desnoj kolničkoj traci (smjer Zenica jug – Kakanj). Za vrijeme obustave navedene sekcije promet će se odvijati alternativnim pravcima M5/M17, te R445 između Zenice i Kaknja.

Planirano vrijeme zatvaranje je od 18. februara u 21 do 19. febuara u 05 sati.

 

 

 

- MARKETING -

NAJNOVIJE

- MARKETING -

POVEZANO