Zastupnica u Domu lordova Parlamenta Velike Britanije: Komesare Varhely podržite demokratiju u BiH, ruski je podržavati nacionaliste“Komesar Varhely treba da podržava demokratiju i napredak, a ne da se bavi nacionalistima. To je ruski, a ne evropski način”.

Bosni i Hercegovini treba iskrena pomoć saveznika i prijatelja poručila je danas na Twiiteru zastupnica u Domu lordova Parlamenta Velike Britanije Arminka Helić, komentarišući poziv Azre Zornić evropskom komesaru Oliveru Várheliju da prestane praviti prljave dogovore s etnonacionalistima protiv građana BiH.

- Marketing -

Zornić je u svom pozivu kazala i da je sve što građani BiH žele da ih se ostavi da grade demokratsku Bosnu i Hercegovinu.

Helić je ovaj poziv okarakterisala važnim uz poruku: “Komesar Varhely treba da podržava demokratiju i napredak, a ne da se bavi nacionalistima. To je ruski, a ne evropski način”.

Podsjećamo, Azra Zornić je Bosanka za koju je Europski sud za ljudska prava u Strasbourgu utvrdio da je diskriminirana u izbornom procesu zato što se izjašnjava kao građanka Bosne i Hercegovine, a ne kao pripadnica jednog od konstitutivnih naroda (Bošnjaci, Hrvati, Srbi).

- Marketing -

Najnovije

Popularno

Povezano