Zašto su SBB i Fahrudin Radončić sigurni gubitnici ovih izbora ?

Na adresu kakanj-x portala je stigla reakcija na kandidaturu Fahrudina Radončića za člana Predsjedništva BiH. Kakanj-x  nije autor ovog teksta.

SBB-ov veliki vožd je ‘pjenio’, obećavajući na svom čudnovatom hibridnom naglasku, da će da nam “podiiiže eknooomiju” što je bila srž njegovih predizbornih obećanja, ali se već brzo našao u minitarstvu sigurnosti umjesto u ministarstvu privrede.

Njegov kredibilitet, kao i kredibilitet njegovih pristalica, poljuljan je kada su se kao grlom u jagode, politički se prostituišuši, razjagmili za političke funkcije i koalicije koje su ih samo još više istrošile i srozale njihovu ionako nestabilnu podršku u masama.

SBB je bila kratkotrajna žarulja koja je veoma brzo samosagorjela i kojoj nema više spasa.

Smijenjeni ministar sigurnosti je podržao socijalni bunt, ali i još nešto veće od tog bunta: nastojao je narodni gnjev navesti na svoj mlin kojim je htio samljeti svoje protivnike iz SDA i SDP-a. Avanturističko olahko poigravanje sa ozlojeđenim ljudima, koji nikada nisu uviđali voždovu karizmu, već je sam narcisoidni vožd umislio da je karizmatičan i da ga narod voli, doveli su do toga da je Radončić postao najomraženiji bošnjački političar.

Povrh svega, SBB-ov vožd je napravio jedan od najglupljih koraka u svojoj političkoj karijeri, pa je tako dobio i epitet najnepoželjnijeg islamofoba kod Bošnjaka.

Naime, on nije svjestan da je, uz svu tu indirektnu podršku paljevini bh institucija, paušalnim prijetnjama i udarima po vjernicima muslimanima nanio toliko nepravde i izazovao cunami revolta prema samom sebi.

Kroz njegovo zalaganje u širokom zahvatu za borbu protiv tzv. islamskog ekstremizma i odlazaka na strana ratišta (što nije, kako on to preponosno ističe, njegov ekskluzivitet, već bi to radila i svaka druga vlast) narod je prepoznao i islamofobičnu prijetnju vlastitom nacionalnom i vjerskom identitetu, što će  ga zasigurno trajno zbaciti sa bh političke scene.

SBB-ova labilna stranačka organizaciona struktura, općinski odbori koji nisu birani na demokratski način, već direktivama i ustoličenjima, uz nepostojanje jasno definisane političke ideologije, doveli su SBB na rub propasti, a ovi izbori će zasigurno to pokazati.

Autor poznat redakciji

Možda vam se svidi

Comments are closed.