Povezano

Zašto strahuje Njemačka industrija oružja?

Njemačka industrija oružja strahuje da će zbog planova nove njemačke vlade o ograničavanju izvoza vojne opreme doći u znatno nepovoljniji položaj u odnosu na konkurenciju.

  • Prve izjave članova nove savezne vlade pokazuju da izvoz oružja u zemlje izvan EU i NATO-a uskoro više praktički neće dolaziti u obzir”, izjavio je za agenciju dpa izvršni direktor Njemačke udruge za sigurnosnu i obrambenu industriju Hans Christoph Atzpodien.

U tom će se slučaju na tržištu otvoriti slobodno mjesto koje će, po njegovim riječima, zauzeti evropski konkurenti, a njemačkim kompanijama bit će otežano i sudjelovanje u zajedničkim europskim projektima naoružanja, pieš Hina.

- Marketing -

Atzpodien je bio skeptičan oko zakona o kontroli izvoza oružja, koji je dio koalicijskog sporazuma vlade lijevog centra, rekavši da će “dodatno učvrstiti nacionalna ograničenja njemačkog izvoza oružja”.

Pozvao je na usklađivanje kontrole izvoza oružja na razini Europe. To je po njemu jedini način da se omogući međunarodna suradnja, a “ne jednostrane nacionalne mjere”.

- Marketing -

Najnovije

Popularno