Povezano

Zašto biste trebali početi koristiti ocat pri pranju veša?


Ocat uvijek imate u kući, a ono ima cijeli niz namjena.

- Marketing -

Ocat je među onim namirnicama koje nemaju rok trajanja i dobro je imati zalihu jer on nije rezerviran samo za salate i kiseljenje. On može biti jako koristan pri čiščenju, ali ga nikad ne treba miješati s izbjeljivačem jer se tako oslobađa otrovni plin.

Niže je 9 brilijantnih namjena za ocat i razlozi zašto biste ga odmah trebali početi koristiti pri pranju veša.

U nekoj odjeći smrad se zna zadržati i nakon pranja. Nautralan miris možete joj vratiti tako da prilikom ispiranja u perilicu dodate pola šalice octa

Zaboravite sada odjeću, nekada sama perilica smrdi. U toj situaciji namočite krpu u ocat i prebrišite gumene dijelove. Kako biste očistili cijelu perilicu ulijte dvije šalice octa i pustite da odvrti jedan ciklus prazna.

Niste odmah izvadili robu iz sušilice i sada je zgužvana? Nema probema, napravite otopinu vode i octa u omjeru 3:1 i poprskajte odjeću te ostavite da se osuši na zraku. Ako želite svjež miris, toj otopini možete dodati nekoliko kapi eteričnog ulja.

S vremenom se na plastičnim zastorima za tuš može uhvatiti plijesan. Stavite ih u perilicu i dodajte pola šalice deterdženta i pola šalice sode bikarbone te pustite da odvrti jedan ciklus u toploj, ali ne vrućoj vodi. Nakon toga, prilikom ispiranja dodajte šalicu octa i na kraju objesite zastor da se osuši.

Ako vam je bijelo rublje malo posivilo, u jednom loncu prokuhajte vodu i jednu i pol šalicu octa te u to namočite bijelo rublje. Ostavite preko noći i ujustro isperite i osušite.

Ručnici s vremenom gube moć upijanja. Napunite perilicu do pola i dodajte šalicu octa umjesto deterdženta te operite na visokoj temperaturi. Nakon toga ponovite, ali ovog puta dodajte pola šalice sode bikarbone umjesto octa. Osušite ih normalno.

Kako bi spriječili da boje izblijede ili da obojaju drugo svjetlije rublje, takvu odjeću prije prvog pranja na 15 minuta namočite u ocat.

- Marketing -

Najnovije

Popularno