“Zario sam mu nož u srce” – Mladić hladnokrvno priznao ubistvo oca Bobana (42)

0

Porodica tinejdžera kaže da je imao psihičkih problema, ali da ni u jednu ustanovu nije primljen na liječenje.

- TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA -

“Ubio sam oca. Zario sam mu nož u srce”. To je hladnokrvno rekao na saslušanju M. M. (17) iz Paraćina koji je uhapšen zbog sumnje da je nožem ubio oca Bobana M. (42) naočigled svoje majke nakon čega mu je tužilac odredio pritvor do 30 dana.

Porodična tragedija dogodila se u utorak uveče u porodičnom stanu u Nemanjinoj ulici u Paraćinu (Srbija) kad je Boban došao da posjeti sina.

– Riječ je o kulminaciji višegodišnje porodične netrpeljivosti. Boban je napustio porodicu i osnovao vanbračnu zajednicu sa drugom ženom, gdje je i živio, ali je održavao kontakt sa sinom, koji je ostao da živi kod majke. Njihovi odnosi su se mijenjali i pošto su obojica bili žustri, uvijek su bili na ivici sukoba, što je u utorak naveče i kulminiralo zločinom – kaže izvor blizak istrazi.

Bobanu prema njegovim riječima nije bilo spasa.

– Tinejdžer je očito imao namjeru da ga ubije, zadao je ocu više uboda nožem u grudi i stomak, ali je fatalan bio onaj kad mu je oštricu zario u srce. Boban je bio jak i uprkos smrtonosnom ubodu davao je znake života kad je Hitna pomoć stigla. Brzo je prebačen u bolnicu, ali su svi napori ljekara da ga spase bili uzaludni jer je u međuvremenu iskrvario i umro. Bio je to fatalan ubod u srce. Drama se inače odigrala pred majkom M. M. i bivšom Bobanovom ženom koja je pozvala Hitnu pomoć i policiju – dodaje izvor iz istrage.

Nasilje u porodici

Sava M, deda uhapšenog mladića, kaže da su se Boban i sin povremeno svađali, ali da ništa nije ukazivalo na tragediju.

– Neko vrijeme su se lijepo slagali i živjeli. Povremeno je bilo i sukoba i svađa. U trenutku ubistva nisam bio u stanu, ali me je pozvala kćerka da mi kaže šta se desilo. Ispričala mi je da je Boban preksinoć došao u stan da vidi sina. Nerado su počeli razgovor i kad je Boban počeo nešto da prigovara sinu došlo je do svađe koja se pretvorila u tuču. Obojica su bili snažni, ali je sin ipak mlađi i slabiji, pa kada je vjerovatno vidio da će dobiti batine, uzeo je kuhinjski nož. Ciljao mu je u pravo srce – priča deda Sava.

Maloljetnik je prema njegovim riječima počeo da zapomaže kad je shvatio šta je uradio.

– “Jao, ubio sam oca, šta uradih”, zapomagao je moj unuk, dok je udarao glavom o pod kraj Bobana, koji je ležao krvav i jedva živ. “Bobane, Bobane”, vrištala je moja kćerka, dozivajući bivšeg supruga, pokušavajući da ga osvijesti! Pokušavao sam da smirim unuka koji je počinjao sve više da ludi, plašio sam se da ne naudi sebi. Držao sam ga, a on se udarao u glavu, htio da lomi sve okolo. U tom komešanju jedva smo dočekali da dođe Hitna. Plašio sam se da sebe ne povrijedi jer je nedavno popio šaku tableta – ispričao je deda Sava.

[bar group="4078"]