ZARAZNA BOLEST “BOJKOT-15” ŠIRI SE BEZ KONTAKTA // Sa nivoa države “bolest” prešla na novo kantona? Skupština USK nije održana, neko nekog bojkotuje?

Popularno

Povezano


Svjedoci smo proteklih mjesec dana da je glavna politička tema u Bosni i Hercegovini bojkot izabranih zvaničnika iz manjeg entiteta Bosne i Hercegovine na državni nivo, pa tako isti nisu došli na zakazane sjednice Predstavničkog doma Parlamenta BiH, a sjednicu Vijeća ministara je danas zatražio visoki predstavnik, s obzirom da zbog bojkota dolaze u pitanje plate 7000 radnika u institucijama.

- Marketing -

Današnja situacija u Skupštini Unsko-sanskog kantona, slikovito podsjeća na bojkot na nivou države, suštinski možda i ne, ali činjenica da neko namjerno kaže da nije otišao na sjednicu Skupštine USK što smo imali priliku čuti danas u izjavama predstavnika pojedinih političkih stranaka u Skupštini USK je veoma slična onom namjernom nedolasku SNSD-a, SDS-a, , PDP-a …

Jasno je da od danas postoje u Skupštini USK svojevrsna dva bloka, očigledno niko nema većinu, kao ni na posljednjoj sjednici Kolegija Skupštine kada nije osigurana podrška članova Kolegija za zakazivanje nove sjednice Skupštine. Međutim, kako predstavnici najveće partije u Bošnjaka (SDA) mogu pozvati predstavnike iz RS u Parlament BiH, pa da kroz Parlament iskazuju svoja nezadovoljstva, a na nivou kantona u ovom slučaju USK, na identičan način bojkotuju rad Skupštine zbog toga što na sjednici nisu materijali za koje oni smatraju da bi trebali biti.

Možda i jeste tačno da je ovo saziv koji je imao najmanje redovnih sjednica, da na sjednicama i nisu materijali koji će doprinijeti prosperitetu i razvoju USK, ali ako smo bacili kamen na Srbe na nivou BiH, na koga ćemo kamen baciti danas?

Analiza o političkim blokovima na nivou BiH, FBiH, i dešavanjima u uvijek vreloj politički Krajini je na rasporedu portala USN.ba za srijedu u 17:59 sati.

- Marketing -

Najnovije