Zamagljeni prozori na automobilu su stvar prošlosti: Jednostavno i jeftino rješenje

Popularno

Povezano

Veliki broj ljudi susreće se s problemom zamagljenih prozora na svom automobilu. Šta bi rekli da vam kažemo kako se taj problem može vrlo jednostavno i jeftino riješiti?

Kada kiša neprekidno pada, u vašem automobilu prozori su stalno zamagljeni. Istina da noviji automobili s klimom mogu brzo odmagliti prozore, ali dok auto ne radi ne radi ni klima, te se vlaga se kondenzuje iznutra, pa se čak zna dogoditi i da se ista negdje slijeva i oštećuje armaturu, oplate, i ko zna šta sve još.

- Marketing -

Dave, na svom YouTube kanalu objavljuje razne “how to” video filmove te je ovoga puta ponudio vrlo jednostavno rješenje za problem magljenja stakla, a ono leži u sakupljanju vlage za šta tako on tvrdi može poslužiti običan pijesak za mačji wc (silikonski).

Evo što vam sve treba:

  1. Auto sa zamagljenim prozorima
  2. Jedan par čarapa bez rupa
  3. Pijesak za mačji wc

Postupak je sljedeći:

  1. U čarapu stavite kvalitetni pijesak, tj. kvalitetni silica gel za mačke, ali ne do vrha.
  2. Nakon toga je zavežite, i umetnite u drugu čarapu.
  3. Tako “zapakovanu” čarapu smjestite bilo gdje u kabini automobila, kako bi ona mogla povući svu vlagu iz njega, prenose Automobili.hr.

Čarapu smjestite negdje u unutrašnjost automobila, npr. ispod sica.

Za svaki slučaj da vam nije jasno šta sve tačno trebate napraviti kako bi se uspješno riješili zamagljenih stakala na svom automobilu, predlažemo vam da pogledate video koji je Dave snimio i prikupio preko 5.500.000 pregleda na YouTube-u.

- Marketing -

Najnovije