Zajednički sastanak OO SDA Maglaj, Tešanj, Usora i Doboj Jug: Visok nivo saradnje

Zajedničkim sastankom članova općinskih organizacija Maglaj, Tešanj, Usora i Doboj Jug koji je održan u Tešnju još jednom je potvrđeno da ovaj dio teritorije Zeničko-dobojskog kantona ima svoje sličnosti i zajedničke interese koji se, prevashodno, odnose na teritorijalnu cjelovitost i povezanost.Na sastanku su usaglašeni zajednički pravci djelovanja u cilju realizacije zajedničkih projekata od interesa za građane ovog dijela Bosne, a koji se odnose na razvoj privrede, infrastrukture i još veće komunikacijske povezanosti.
Razgovarano je i o provođenju Platforme SDA za ovogodišnje izbore. Iskazan je visok nivo saradnje ovih općinskih organizacija gdje je usaglašeno da se podrže kandidati iz ovih općinskih organizacija koji se nalaze na izbornim listama za sve nivoe vlasti.
Nakon uspješnog zaajedničkog sastanka prisutni su učestvovali na svečanosti povodom otvorenja rekonstruisanog putaKaradaglije-Koprivci-Oruče-Maglaj.

„Ovim putnim pravcem stanovnicima općina Tešanj i Maglaj obezbijeđen je brži protok ljudi i roba, što će, pored ostalog, omogućiti bolji život i komunikaciju“, istakao je Šemsudin Mehmedović, državni zastupnik koji je izrazio svoje zadovoljstvo iskazanim jedinstvom građana sjevernog dijela Zeničko-dobojskog kantona.

Inače, u rekonstrukciju ovog putnog pravca uloženo je oko 300.000 KM, a sredstva su obezbijeđena od strane općina Tešanj i Maglaj.

Možda vam se svidi

avatar