Zaimović: Pozivam sve Kakanjce da dođu i podrže Rudar do pobjede protiv Zvijezde

Dana 15.04.2016.godine u prostorijama FK Rudar Kakanj, održana je press konferencija povodm utakmice XXII kola Prve lige F BiH između FK Rudar i NK Zvijezda iz Gradačca.

Pristunima su se obratili predsjednik kluba Emir Zaimović, trener ekipe Nijaz Kapo, golman Bojan  Jović, igrač Belmin Čehajić, te sponzor kluba Begovac Edin.

„Utakmica sa Zvijezdom igra se u nedjelju u 16:30 sati, te bih ovom prilikom pozvao sve Kakanjce, da nas podrže da ostvarimo jos jednu domaću pobjedu. Ova utakmica nam je važna jer sa prethodnog gostovanja nismo uspjeli da donesemo bodove. Utakmica će biti izuzetno zanimljiva jer je Zvijezda druga na tabeli i ima izražene ambicije za ulazak u Premijer ligu Bosne i Hercegovine“- kazao je predsjednik kluba Zaimović.

Ovo je utakmica visokog intenziteta i jedna od važnih za nas. Ovdje nam se nameće imperativ pobjede, bez obzira na planove Zvijezde  za povratak u Premijer ligu BiH. Nećemo moći računati na tri igrača zbog žutih kartona, ali nam se vraćaju četiri igrača koja su bili pod suspenzijom, tako da ću moći sastaviti dobru ekipu koja će se moći nadmetati sa Zvijezdom.“- dodao je trener Kapo.

Bojan Jović je dodao da će utakmica biti neizvjesna te da očekuje dosta gledalaca, te je istakao da ne smiju sebi dozvoliti luksuz da gube bodove kod kuće, jer nisu donijeli nijedan bod sa gostovanja.

Čehajić je istakao kako očekuje jednu izuzetno tvrdu utakmicu, te da uz pomoć navijača i maksimalan pristup, pobjeda neće doći u pitanje.

(A.Kemal – Kakanj-X)

Možda vam se svidi

Leave A Reply