18.7 C
Kakanj
Nedjelja, 13 Juna, 2021

Zahvaljujući Henkelovom projektu Zajedno za čiste vode BiH, Boračko jezero je ponovo očišćeno od smeća


“U eko akciji na Boračkom jezeru učestvovalo je 30 ronilaca i 15 volontera. Čišćen je podvodni dio i priobalje Velike plaže i plaže Prenj. S obzirom da godinama unazad u kontinuitetu čistimo Boračko jezero, očekivano smo izvadili nešto manju količinu smeća, što nas veoma raduje. Naravno, situacija još nije ni blizu kakva bi trebala da bude. Izvadili smo oko 200 kg smeća u približno 50 vreća”, kazao je Hrvoje Gavrančić, predsjednik RK Bosna.

Henkel Zajedno za ciste vode BiH Boracko jezero / PR – ..

Zahvaljujući višegodišnjim aktivnostima u okviru projekta Zajedno za čiste vode BiH, Boračkom jezeru je na ovaj način još jednom vraćen dostojanstven izgled, a životna okolina na ovom području je sada zdravija za cjelokupnu floru i faunu. Osim toga, u punoj ljepoti jezera sada će moći uživati i svi oni koji predstojeće ljetne odmore namjeravaju provesti upravo na ovom mjestu. Tim povodom, pozivaju se građani na primjeran i odgovoran odnos prema prirodi, kako bi u čistom i zdravom okolišu mogle uživati i naredne generacije.
Osim RK Bosna, značajan doprinos sedmoj sezoni ovog projekta dali su i drugi partneri: prodajni objekti Bingo u kojima je organizirana prodajna akcija Henkelovih proizvoda Persil, Somat i Bref kao podrška akcijama čišćenja, te kompanija Eko Život, koja je zadužena za ekološko zbrinjavanje otpada.
Pomenuta akcija je druga u nizu ovogodišnje sezone projekta Zajedno za čiste vode BiH. Nakon čišćenja dijela rijeke Miljacke kod Pala i Boračkog jezera, Ronioce RK Bosna očekuju akcije na Malom Plivskom jezeru kod Jajca i rijeci Željeznici kod Sarajeva.

Pratite Kakanj-X.com putem aplikacije za Android i društvenih mreža FacebookTwitter i Instagram

- MARKETING -

NAJNOVIJE

- MARKETING -

POVEZANO