― Marketing ―

Zabranjeno mjesto: Kanjon toliko popularan da su neki bili spremni potrošiti bogatstvo kako bi ga vidjeli

- Marketing -

Fanovi su pokušali podmititi čuvare novcem, hranom, a jedna zaštitarka je odbila besplatan put u Dubai u zamjenu za ulaz u kanjon…

Rijeka Fjaðrá koja teče južnim dijelom otoka nije naročito dugačka, ali strmi kanjon koji ju prati je ono što izletnici zapravo dolaze vidjeti. Nastao je tokom posljednjeg ledenog doba, a danas je plodno tlo za vegetaciju i njegove stijene krase nerealno zelena mahovina i lišajevi.

- Marketing -

 

Vodostaj nije visok pa je šetnja kroz kanjon sigurna, potreban je samo razuman oprez pri odabiru obuće i tijekom hoda po skliskim stijenama. Također, bilo bi dobro izbjeći zimu kada vodostaj naraste.

Mjestimično visok i do 100 metara te 2 kilometra dug, nalazi se kraj sela jednako lijepog imena: Kirkjubæjarklaustur. U okolici je dovoljno kuća, apartmana i hotela u kojima možete provesti noć, tako da ne morate brinuti ponesu li vas prirodne ljepote pa zaboravite na vrijeme.

 

A sada, pitanje dana: zašto turisti pokušavaju podmititi čuvare da ih puste unutra ako je ulaz slobodan?

Dogodilo se nešto što nitko nije mogao predvidjeti. Prije par godina američka pop zvijezda Justin Bieber ovdje je snimao spot za pjesmu I'll show you. I pokazao im je, svima.

Vojska oduševljenih fanova pohrlila je u kanjon i uzrokovala potpuni haos. Video je imao stotine milijuna pregleda, ali Justin nije dobio nagradu za turističku promociju. Štoviše, lokalne vlasti privremeno su zatvorile kanjon dok se situacija ne smiri.

Fanovi su pokušali podmititi čuvare novcem, hranom, a jedna zaštitarka je odbila besplatan put u Dubai u zamjenu za ulaz u kanjon.

Mi ostali – strpljivi, spašeni. Kanjon je ponovno otvoren tako da, zateknete li se na Islandu, svratite do kanjona kojeg ni Dubai ne može kupiti.

- Marketing -

Kakanjski lovci apeluju na građane: Budite oprezni

Lovačko društvo "Srndać-Kakanj" obavještava građanstvo da će nova sezona lova divljači niskog lova početi 1. oktobra 2023. godine. Ova sezona će uključivati lov na divlje...