Zabranjena ljubav Suzane i Ramiza: Bili su protiv, a danas zajedno slavimo Božić i bajrame

Njihovu ljubav su branili roditelji kao i u svakoj velikoj zabranjenoj ljubavi, ali su oni ipak odlučili za sebe pisati sretan a ne tragičan scenarij.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Suzana i Ramiz iz okoline Bijeljine su se upoznali 2014. godine, kada je ona posjetila Beč sa prijateljem, koji ju je odveo u Ramizov lokal.

  • Tada sam ga prvi put vidjela, ja sam se njemu odmah dopala –  priča Suzana.
  • – Kada smo ušli u priču, shvatili smo da smo oboje iz okoline Bijeljine, ali sam ja odmah po imenu shvatila da smo različite vjere. Ja sam odrasla u crkvi, veoma sam pobožna i iz pobožne porodice. Nisam mogla da zamislim da bih bila sa nekim ko je druge vjere i odmah sam izbacila tu mogućnost kada mi je rekao kako se zove – iskrena je Suzana.

Roditelji nisu podržavali vezu Kada su ušli u vezu Suzana je imala 19, a Ramiz 21 godinu.

  • Krila sam vezu godinu dana od mojih roditelja. Nakon toga sam im rekla, to je bio jako težak trenutak za mene. Ubrzo nakon toga smo raskinuli, jer je bio preveliki pritisak. Bili smo jako mladi.
  • Ja radim kao policajka u Beču, vidjela sam ga u novom autu dok sam radila. Odlučila sam da ga zaustavim. On je bio u šoku, ali se nasmijao, sjeća se Suzana.
  • Trudila sam se da ostanem profesionalna, tražila sam mu papire i vozačku. Bili smo blokirani na svim društvenim mrežama, nismo imali nikakav kontakt. Tako da nam je prvi susret nakon toga bio kao iz filma – priča Suzana.

Nakon toga su se ponovo sreli dok je Suzana radila, ovaj put su lijepo razgovarali.

  • Počeli smo da se dopisujemo i shvatili smo da smo sve te godine mislili jedno na drugo i da se zapravo i dalje volimo. Jedini problem je bio kako će to moji roditelji prihvatiti. Prvih par mjeseci smo krili vezu, ali nisam dugo izdržala i opet sam saopštila roditeljima da smo zajedno i da je to to. Da me ne zanima šta će ko da misli – prisjeća se Suzana teškog, ali olakšavajućeg momenta.

Roditelji su na početku bili protiv, ali su s vremenom prihvatili Ramiza.

  • Oni njega sada obožavaju i presretni su što je Ramiz dio mog života. Zajedno slavimo Božić i Uskrs, čak je i česnicu pravio sa mnom za Božić.

Zajedno slave i Vaskrs i Bajram

Zajedno slave i Bajram, pripremajući ručak za Ramizovu porodicu.

  • Mi se još nismo vjenčali, svadba će biti na jesen ove godine i presretna sam. Naravno, da nailazimo i čujemo razne osude, ali mi želimo da pokažemo ljudima da ljubav između ljudi razičite vjere može uspjeti, zaključila je lijepa Suzana.

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE